Festivalul Internaţional de Film Documentar “Astra Film Fest”

De Lucia Marginean la data October 26, 2009   in Rubrica RECOMANDARI

astrafilm

Pentru că mă leagă multe amintiri frumoase de AstraFilm şi mi-am petrecut nişte ani în oraşul lui Hermann, îmi revine mie bucuria de-a vă prezenta un eveniment cultural extrem de important. Aşadar, în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2009 are loc la Sibiu ce-a de-a 10-a ediţie a Festivalului de Film Documentar “Astra film Fest”.

Evenimentul reuneşte înscrise în concurs peste 1.000 de filme din întreaga lume şi vor fi prezentate 80 de filme în premieră, multe dintre aceste producţii fiind semnate de studenţi la academiile de film din România, Germania, Olanda, Polonia, Norvegia, Italia, Marea Britanie sau Statele Unite. Publicul are sanşa de a viziona 117 filme, dintre care 65 dintre acestea, provenind din 35 de ţări, vor concura pentru premii în valoare de 25.000 de euro.

Cristi Puiu şi Corneliu Porumboiu vor fi şi ei prezenţi la acest festival şi vor prezenta fiecare câte un film documentar, miercuri, respectiv vineri seara, prilej cu care publicul va putea afla multe detalii privind nu doar filmul documentar în sine, ci şi o parte din convingerile regizorale ale celor doi.

Noutatea acestei ediţii a festivalului o constituie prezentarea, pentru prima oară în România, a unor filme documentare pentru copii. Programul “Dimineţile lumii” cuprinde zece filme documentare, dublate în limba română, care vor rula dimineaţa, fiecare de câte două ori.

Un alt program extrem de interesant din cadrul festivalului AstraFilm este dedicat împliniriii a 20 de ani de film documentar românesc, prilej cu care se va lansa şi un volum dedicat istoriei filmului documentar de după 1989.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul AstraFilm, iar programul complet al festivalului îl găsiţi AICI:

Comentariul tau :