Festivalul naţional concurs pentru tineret “Bistriţa Folk 2009″

De cantafabule la data November 3, 2009   in Rubrica EVENIMENTE FOLK

Ajuns deja la cea de-a VIII-a ediţie, Festivalul naţional concurs pentru tineret “Bistriţa Folk 2009″ se va desfăşura în acest an în perioada 20-21 noiembrie, la Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” din Bistriţa.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” şi de Asociaţia Culturală “România din inima mea”, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bistriţa şi a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud. Festivalul are ca scop principal descoperirea, încurajarea şi mediatizarea tinerelor talente ale genului şi popularizarea creaţiei acestora.

Concursul de compoziţie şi interpretare

Concursul de compoziţie şi interpretare de anul acesta se adresează creatorilor şi interpreţilor de muzică folk cu vârsta de până la 35 de ani, care nu au câştigat Marele Premiu al festivalului la precedentele 5 ediţii. Pentru început, aceştia vor avea de trecut proba de preselecţie, care se va desfăşura în data de 20 noiembrie, de la ora 11:00, la Centrul Cultural Municipal, având de prezentat două piese, compoziţii proprii sau prelucrări.

Pentru a veni în sprijinul viitorilor concurenţi şi a le oferi mai multe detalii legate de condiţiile de participare şi modul de înscriere în concurs, vă punem la dispoziţie regulamentul de participare. Înscrierile se fac pe baza formularului de înscriere, care va fi expediat până la data de 16 noiembrie pe adresa: Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” Bistriţa, str. Albert Berger nr. 10, cod 420009, judeţul Bistriţa-Năsăud, tel. 0263/211691, pe adresa de internet [email protected], telefonic la numărul 0729/152419 sau pe fax la numărul 0263/218560.

Programul recitalurilor

Cum vă spuneam, Festivalul se va desfăşura pe scena Centrului Cultural Municipal Bistriţa şi pe lângă concursul de compoziţie şi interpretare, cei prezenţi se vor bucura de recitalurile unor nume cunoscute ale folkului românesc, unele dintre ele invitate în premieră la “Bistriţa Folk”.

Prima seară îi va aduce pe scenă pe Narcisa Suciu, Poesis, Raul Cârstea & Constantin Neculae, Vasile Şeicaru, Florin Săsărman şi Vali Şerban. Cel care va deschide seria de recitaluri a acestei prime seri va fi câştigătorul ediţiei de anul trecut, Mihai Călian.

În cea de-a doua seară, iubitorii de folk vor avea parte de o surpriză foarte plăcută, invitata de vază fiind Adriana Ausch, venită special din Statele Unite ale Americii pentru acest recital. Alături de Adriana Ausch, pe scena Centrului Cultural Municipal vor mai susţine recitaluri Ducu Bertzi & Mihai Neniţă, Mircea Vintilă, Adrian Ivaniţchi, grupul “Ecoul” şi Paul Gogancea.

Biletele de intrare la festival costă 10 lei şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Centrului Cultural Municipal Bistriţa.


17 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. [...] aici AKPC_IDS += “11564,”;Popularity: 2% [...]

  2. [...] participa la Festivalul Național concurs pentru tineret “Bistrița Folk”, care va avea loc in 20-21 noiembrie la Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” din [...]

  3. [...] 2. pe 20 si 21 noiembrie dupa cum bine ştiţi se va desfăşura la Bistriţa Festivalul naţional concurs pentru tineret “Bistriţa Folk 2009″, a VIII-a ediţie la care spre marea mea bucurie în sfârşit voi ajunge şi eu, în ambele seri voi fii prezent, am deja biletele şi pentru cei curioşi am prins şi loc bun în sală(pentru cei care vor să meargă şi nu şi-au procurat bilete ţin să vă anunţ că în 2 zile s-au vândut deja 160 de bilete, aşa că, grăbiţi-vă) de unde voi avea ocazia să îi văd şi să îi ascult live pe: Narcisa Suciu, Poesis, Raul Cârstea & Constantin Neculae, Vasile Şeicaru, Florin Săsărman şi Vali Şerban(în prima seară) ; Ducu Bertzi & Mihai Neniţă, Mircea Vintilă, Adrian Ivaniţchi, grupul “Ecoul” şi Paul Gogancea (a II-a seară)+Adriana Aush invitată specială a serii venită tocmai din Statele Unite ale Americii.… Aşadar se anunţă 2 seri pline de folk şi of course ne vedem acolo(app cine e din bistriţa şi nu numai şi care merge la eveniment să mă contacteze la adresa de mail de la pagina contact că sincer merg singur şi tot sincer nu vreau asta)…pentru mai multe detalii click aici… [...]

  4. Ce program are casieria? Sambata e deschis?

  5. Apai….asta chiar nu stim. Dar poti suna la Centrul Cultural Municipal Bistriţa, la telefonul 0263 211691.

  6. Am aflat! De luni pana vineri, de la 8-13 si 17-20. Super! Multumesc pentru informatii, anul trecut nu stiam care numar e de la centru, ca mai este ceva gen centru cultural. Aia de acolo credeau ca vreau sa particip la concurs. winking

  7. Ma bucur ca ti-am putut fi de folos.

  8. bun bun…da ora..la cat incepe…toata povestea asta..?…

  9. Urmaresc de o luna afisul..nu l-am descoperit! Doream sa nu raman fara bilet. Surpriza..nu mai sunt bilete.Sper sa pot face rost !!!!!!!!!!!!!Astept acest eveniment cu emotii, in fiecare an, acum realizez ca au trecut 8 ani.Regret ca am pierdut pe Florian Pitis, Tatiana Stepa.

  10. Of! Anul trecut n-am stiut de unde sa iau bilete si m-am dus chiar in prima seara, direct la Centru. Am dat tot 10 lei la domnul de la Centru si am primit bilet fara loc si am gasit loc pe scaun, dupa ce am fost mutati de doua ori.

  11. Eram trei persoane.

  12. Probabil la aceeasi ora ca anul trecut, 18.00.

  13. Nu urmari afisul, da cautare pe google incepand din 5 noiembrie.

  14. Spectacolele incep la ora 17.45.

  15. Florin Sasarman, orele de icepere te rugam!!!! Zaraza esti sigura de ora?

  16. Buna ziua video puteti prelua de pe channel-ul youtube al bistrita24.ro acolo ve-ti gasi video de la concert din prima si a doua seara….

  17. pentru Bistrita24.ro
    Nu se scrie “ve-ti” niciodata. Numai “veti”. Nu exista particula “ve”.

Comentariul tau :