CINE SUNTEM?

De admin la data June 14, 2008

Un grup de oameni tineri care cred că în viaţă e nevoie de “puţin infinit”, o mână de prieteni pe care i-a legat o pasiune comună şi i-a legat strâns de tot, nişte oameni norocoşi şi fericiţi pentru că nu au nevoie de foarte multe pentru a fi şi a se simţi astfel.

Cine am fost la început de drum puteţi afla de aici. Timpul însă a trecut şi ne-a schimbat, ne-a maturizat, ne-a înmulţit şi ne-a modelat într-un mod, credem noi, frumos. Nu mai suntem o “gaşcă de fete” pentru că, ne place sau nu să o recunoaştem, e nevoie de o mână de bărbat la casa omului. Prin urmare, până în momentul de faţă, am reuşit să “racolăm” trei astfel de mâini, toate cu drag de folk şi cu mult talent în peniţă. Iar pe viitor, cine ştie, poate că partea masculină a echipei se va lărgi deşi (aviz amatorilor! big grin) se pare că e destul de greu să scăpăm de apelativul “fetele de la Folkblog”.
Nu mai suntem doar o gaşcă de la Cluj pentru că ne-am făcut prieteni, colegi şi colaboratori şi prin alte colţuri de ţară (Suceava, Bucureşti, Sibiu şi lista rămâne deschisă).
Oamenii ni se adresează din ce în ce mai rar cu formulele care ne-au “consacrat”. În loc de “Corpul de balet”, “Sisters”, “nebunele de la Cluj”, “gaşca din Autograf” (vorbe rostite cândva cu simpatie ce-i drept, dar şi puţină ironie în glas), astăzi suntem numiţi, cu respect chiar, “echipa Folkblog”.
Câteva lucruri (esenţiale, de altfel) nu s-au schimbat şi nici nu ne dorim asta. La concerte suntem astăzi chiar mai uşor de recunoscut: umblăm în grupuri mai mari, ocupăm tot locurile din faţă şi, de cele mai multe ori, noi suntem cei care dictează ritmul. Alergăm prin ţară mai mult ca înainte, încercăm să nu ratăm festivalurile importante de folk, colecţionăm, de prin locurile pe unde mergem, fotografii, amintiri şi, nu în ultimul rând, mulţi mulţi oameni frumoşi a căror prietenie ne face de fiecare dată mai bogaţi ca înainte.
Din ce în ce mai puţină lume ne priveşte chiorâş pentru că am reuşit să demonstrăm că suntem în stare de mai mult decât păream la prima vedere.
Într-un an de zile, copilul nostru virtual a crescut şi a crescut frumos, credem noi. Şi pentru că, dincolo de multele probleme pe care, ca orice copil, ni le-a făcut de-a lungul timpului, a fost totuşi cuminte şi ne-a adus infinit de multe bucurii, am hotărât ca, la un an de la naşterea lui, să-i oferim  o nouă căsuţă. Una mai mare şi mai frumoasă decât prima şi una în care sperăm că vă veţi simţi şi voi, dragi prieteni folkbloghistici, chiar mai bine decât în cea în care ne-am întâlnit pentru prima oară.

Colaboratori:

Au mai făcut parte din echipă:

  • Ştefan Tivodar

98 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Bravo! Fain de tot!
    eu prefer o casuta simpla, dar adevarata, in locul unui “casoi de lux” … c-asa-i in folk…
    In rest, felicitari si cat mai mult folk s-auzim!

  2. Mulţumim pentru feicitari si pentru faptul ca ne-ai adaugat la Blogroll-ul tau. Ne bucurăm că îţi place la noi.
    În ceea ce priveşte căsoiul, hai să îi spunem atunci castel (medieval bineînţeles happy ). Vrem să fie “de lux” şi plin de bogăţii. Atâta doar că bogăţiile astea nu vor consta în bani, aur, piscină, maşini decapotabile şi alte chestii prin care lumea, în general, defineşte cuvântul “lux” sau bogăţie”. La noi se vor găsi bogăţii adevărate şi se vor împărţii pe gratis. Cel puţin noi asta sperăm. Oamenii să plece de la noi îmbogăţiţi şi să revină mereu, în căutare de noi comori. big grin

  3. Catre mai marele (sau marea big grin) Folkblog-ului !

    tocmai am terminat de rasfoit pe-aici si am ramas… ăăăăă….cam surprins. Placut surprins! Desi stiam de ceva vreme de proiectul asta, nu ma asteptam sa fie de o asemenea anvergura si consistenta (din toate punctele de vedere). Poate pentru ca “prima impresie e intotdeauna gresita” tongue
    In legatura cu castelul asta medieval, o sa pun si eu umarul cat imi permite coloana laughing

    so…FELICITARI!! winking

  4. Faina idee faina realizare, bravo voua, va stiu doar din vedere de prin beciul ala tare fain de pe memo. Proiectul acesta a vostru mi-a dovedit ca aparentele insala si in fond si la urma urmei fiecare e liber sa faca ce vrea atata timp cat nu-i deranjeaza pe ceilanti, asta legat de manifestari de pe la concerte !

    Keep on good work !

    ps : scuze daca mi-am pierdut coerenta pe drum dar m-am cam teminat cantarea lui Dinu Olarasu de ieri in sensu bun happy .

  5. @ cristi
    Hi, hi! Ce ţi-e şi cu prima impresie asta! big grin Adevărul e că aşa suntem noi.Pe toţi îi păcălim! laughing Dar o facem intenţionat. big grin Nu de alta, dar dacă faci o primă impresie de chefiu superficial şi apoi dai lovitura de teatru arătând că, la o adică poţi să fii un om serios, cu preocupări înalte, numa că nu ai tu chef să fii aşa tot timpul, ei atunci să vezi cum rămân toţi cu gura căscată laughing .
    Lăsând gluma la o parte, tatăl meu, Dumnezeu să îl ierte, avea o vorbă: “Cine îi de una, trebuie să fie şi de aialaltă!” Adică: te chefuieşti, te prosteşti, glumeşti, bei beri, îţi faci de cap? Super fain! Că nici prea serios şi nevicios nu-i bine1 Dar când e vorba de o chestie serioasă, apăi atunci îţi faci treaba! Şi o faci bine, cu seriozitate, nu oricum! Că altfel nu se poate!. Asta e o lecţie pe care toate trei am învăţat-o demult.
    Prin urmare, facem noi pe nebunele, (că doar nu o să mergem la concerte cu feţe de înmormântare sau în costum de oameni serioşi, cu ochelarii pe nas şi agenda de birou în mână! laughing . ), dar când ne propunem să facem o treabă, o facem cât mai profi cu putinţă. big grin . Noah, deci: şi frumoase, şi haioase, şi deştepte, şi serioase. hi hi! şi modeste, mai ales laughing . Mai rar aşa ceva! laughing
    Cât despre umărul tău, avem mare nevoie! He, he! În cazul ăsta, vei fi primul băiat care se bagă în treaba asta. Ce zici? Îţi place ideea? big grin

  6. @miragecj:
    te cunoaştem din spaţiul virtual destul de bine. cum am aprobat comentariul le-am şi sunat pe restul nebunelor să le spun: ne-a scris miragecj!!!!!! big grin . in lumea reala nu ştim exact cine eşti dar bănuiesc că acum o să aflăm big grin .
    ne bucurăm că îţi place ce am făcut noi aici. mai avem încă o grămadă de planuri cu blogul ăsta. şi sperăm să ne ţină muşchii să facem tot ce ne-am propus. cât despre prima impresie, vezi ce i-am răspuns la cristi, mai sus. happy .
    He, he! Aseară, la Olăraşu, am fost doar o parte din noi că deh! mai avem şi tot felul de trebi de oameni serioşi (sesiuni, joburi si alte chestii plicticoase) si nu avem timp mereu. poate că ai remarcat că suntem mai cuminţi când nu umblăm în grup. laughing . Oricum, concertull de aseară a fost suuuuuuuper tare! Şi iar m-a făcut să mă întreb, pentru a nu ştiu câta oară: de ce mulţi oameni consideră că folkul e o chestie tristă? chiar nu pricep! că eu la fiecare concert râd şi mă simt aşa de bine!

  7. In primul rand, felicitari pentru initiativa de a demara acest proiect. O chestie complexa si bine documentata, din cate am vazut. Galagie mare faceti voi pe la Baniciu si Vintila happy. Glumesc, desigur. Din vedere, ne stim toti de prin “Autograf”, poate candva vom reusi si sa stam la povesti pe subiecte folk-iste si nu numai. Din pacate, pe la Sighisoara n-am vazut pe nimeni. Dar om mai prinde noi alte prilejuri. Folk-ul chestie trista… mmmm….sunt, ce-i drept, unele piese gen “Copaci fara padure” sau “Ruga pentru parinti” care iti pot induce aceasta stare, dar per ansamblu, nu percep folk-ul ca pe un lucru trist, dimpotriva. Vezi “Autograf”, unde numai de tristete nu poti avea parte happy. Sau acum, la Sighisoara, dupa concerte, am avut niste seri (de fapt nopti, ca s-au prelungit pana spre 4 dimineata) cu Olarasu, Eugen Avram, Mircea Bodolan, care numai triste nu se pot numi. Cantari faine si improvizatii de moment. Chestii faine. Nu triste. Mno, hai ca mai povestim noi pe aici. Bafta multa si s-auzim numai de (folk) bine.

  8. Chiar azi ne întrebam cu toatele: oare cantafabule nu ne face şi el o vizită? că tare onorate ne-am simţi de asemenea oaspeţi! big grin . Noah deci, avem noi o bănuială cam cine eşti (asta judecând după unghiurile din care sunt filmate clipurile de la concertele postate de tine pe youtube şi la care am fost şi noi. happy . da nu ştim sigur sigur cine e acest cantafabule în spaţiul real ,că în cel virtual l-am tot întâlnit şi ne-am tot bucurat de el (de clipurile filmate de el, de comentariile inteligente de pe diverse site-uri şi bloguri pe care le frecventăm şi noi) .
    A fost linişte şi pace fără nebunele de la cluj în sighişoara? laughing . Din păcate nu putem noi să ajungem chiar peste tot că am rămâne fără joburi şi cu mari găuri în buget. big grin
    Fain că te-ai distrat acolo! Îmi şi imaginez ce atmosferă a fost cu aşa oameni, aşa muzică şi într-un loc aşa de fain. Ce dor îmi e de Sighişoaaaraaa! crying . Da las că măcar la ăla medieval poate ajungem.
    Oricum, printre altele, am planificat o descindere în forţă la lansare la Baniciu la Bucureşti (să audă şi capitala de nebunele de la cluj că aşa nu se mai poate laughing ) . Tu nu dai o raită până acolo? Ar fi o treabă super faină! happy

  9. laughing Merci. Cum imi spunea o prietena mai deunazi, “magulire si flatare”. Dupa conversatia avuta, cred ca stiti acum si cine e cantafabule cel real. Dar asta are mult prea putina importanta. Conteaza faptul ca avem in comun lucruri care ne plac. Sa ne vedem (reauzim) cu bine, cine stie, la proxima cantare din Autograf sau chiar la Baniciu. winking

  10. Mult succes mai departe. Imi place. Mult. O fi el doar un inceput, dar e unul de invidiat.

  11. @Cinabru – multumim din suflet! Habar n-ai tu si toti cei care comenteaza aşa de frumos pe aici cum mai ţopăim cu toatele de bucurie şi de încântare, cum ne mai extaziem în felul nostru caracteristic. big grin

    PS: Pentru cei care ne ştiu din vedere: aşa facem noi când ne bucurăm. Nu doar la concerte! Tot timpul! Nu ne prea ştim bucura în linişte. Şi sperăm că nu vă deranjăm chiar aşa de rău cu manifestările noastre. Că noi chiar nu vrem să supărăm pe nimeni. big grin

  12. deci fara “magulire si flatare” ca-i licentiata expresia happy, glumesc evident .
    am uitat in msg. precedent sa-mi ofer mana de ajutor, cu scrisu nu prea le am si nici timp nu prea am sa scriu chestii inteligente, da am o gramada de poze facute la concerte bine nu-s profi da cu toate modestia de rigoare unele-s chiar decente.

  13. @miragecj: multuuuumim! mare nevoie avem de orice fel de ajutor! si din ce am vazut chiar ai poze faine de pe la concerte.
    no, pai ne vedem dupa ce venim de la Baniciu happy . poate ne lasi un ID de mess pe mail ([email protected]) sa mai pove. Multumim inca o data.

  14. Fetelor, sunteti asteptate la Oradea. Mi-a placut ideea voastra. Va astept la concert intr-un cadru feeric, la Cetatea Oradea. Dau o bere! Plus ca o sa am fotograful cu mine si o sa faca sute de fotografii!

  15. @Adi: ne cerem scuze ca ti-am publicat cometariul atat de tarziu si ca iti raspundem abia acum. Am fost plecate cu toatele (la Bucuresti si la Oradea) si nu am prea avut acces la net. Speram ca nu te-ai suparat.
    Ne bucuram ca iti place ideea noastra. In ceea ce priveste berea aia, pacat ca nu ne-am cunoscut de data asta. Dar speram ca ramane pe alta data happy. La Oradea a fost frumos. Un cadru feeric, dupa cum spuneai.

  16. Dupa cu am spus si pe blogul maiestrului Baniciu sunteti frumoasetongue.Ma bucura sa vad un blog dedicat folkului.In ziua de azi nu multi mai asculta acest gen de muzica.Folkul se descopera trepatat,nu ca la alte genuri.De exemplu eu am 16 ani si nu prea cunosc multi de varsat mea care sa asculte folk.Prima oara am ascultat folk pe la 10 ani cand pe masina tata punea CD-uri cu pasarea colibrii care din pacate nu mai este.De atunci ascult cu mare placere nume mari precum M. Baniciu,M. Vintila,F. Pittis si multi altii.Am fost la concertul M. Baniciu de la oradea si am surpriza sa constat ca am stat chiar langa voi.Bafta in continuare cu blogul si poate o sa ne mai vedem la concerte.Peace…

  17. @danutz: Multumim de compliment happy . Esti foarte dragut. Te-am vazut si noi la Oradea si tare ne-am bucurat sa vedem oameni atat de tineri care stiau fiecare vers pe de rost. Si sa stii ca, in ultima vreme se intampla lucruri foarte bune. Generatia tanara, incet, incet, incepe sa asculte muzica buna. Nefiind un gen comercial, sigur ca folkul nu va fi niciodata ascultat de marea majoritate, dar, in ultimii ani, noi chiar am observat, dupa cum spuneam si aici intr-un alt articol, o revenire specaculoasa a acestui gen de muzica in atentia publicului de toate varstele. In urma cu cativa ani lucrurile stateau mult mai prost. Acum, credem noi, tineretul incepe sa se destepte si sa aprecieze valoarea. La bucuresti, la lansarea oficiala a Esarfei, Baniciu a avut parte de un public extraordinar. De la copilasi de 10-12 ani, pana la bunici, cu totii stiau melodiile si se bucurau de ele. Iar Hard-Rock Cafe-ul acela atat de spatios devenise neincapator, atat de multa lume era. A fost cu adevarat emotionant sa vedem asa un public.
    Inca o data iti multumim pentru cuvintele de lauda si te mai asteptam in vizita pe la noi.

  18. Eu sunt inca sub efectul cantarilor din Hard-Rock Cafe…Am avut o groaza de chestii pe cap zilele astea, insa internet n-am avut. De aceea abia acum am reusit sa ma uit pe blogul vostru fetelor. Bravo! Un adintre voi mi-a spus la sfarsitul concertului: “ce bine ca stai aici (adica in Bucuresti) ca te poti duce la toate concertele”…ei bine eu zic: ce bine de voi ca va aveti unele pe celelalte! ce bine ca formati “corpul de balet”! In formula asta cred ca e tare frumos sa plecati acolo unde canta Mircea Baniciu; fiecare deplasare trebuie sa fie o aventura (imi si imaginez cum va face programul in functie de vreun concert, cum va ganditi sa va luati liber de la job sau cum va dramuiti bugetul asa incat sa ajungeti si la Bucuresti : )) Imi sunteti tare dragi, inca dinainte de a le cunoaste doar pe doua dintre fetele “corpului de balet”, imi sunteti dragi pt ca stiu ca m-as alatura cu drag voua, asa cum aici in Bucuresti n-am cui sa ma alatur. Oricat mi-as cara prietenii la concerte si oricat i-as contamina cu spiritul si muzica lui Mircea Baniciu cand vine vorba de vreo deplasare…nimeni nu mi se alatura sad Asa ca…bucurati-va ca va aveti si ca va puteti bucura impreuna de minunatele cantari ale lui Baniciu. Pentru mine e….dincolo de cuvinte! Ma incarca cu energie pozitiva si stiu ca vocea si versurile ce le canta sunt mereu acolo sa-mi dea un impuls atunci cand mi se intampla chestii urate (ca zilele astea). E exact pe sensibilitatea mea iar principiile si simtirile pe care le canta coincid perfect cu ale mele.
    Hai ca…am devenit in comentarii prea personala. Cert e ca ma bucur mult ca ati initiat acest spatiu de discutii, cu atat mai mult cu cat am avut placerea sa va si cunosc. Pt. cei care nu va cunosc: daca cel putin doua fete “voiase, haioase, mancatoare de folk” vor sta in fata scenei si vor canta deopotriva cu vocea si corpul, veti sti ca ele sunt fetele de la Cluj, corpul de balet de la Cluj. Bravo!
    Ma bucur mult ca v-am cunoscut si sper sa ne vedem la vreo cantare…eu oricum va voi vedea, si daca nu voi fi prea sfioasa voi veni si voi vorbi cu voi winking.
    Multumim!

  19. @Andreea: habar n-ai ce ne-am mai bucurat de comentariul tau. Pe cuvant ca esti minunata! Mi-am dat eu seama de cand te-am vazut la lansare. happy . Cantai acolo cu mult foc si patos exact asa cum ii place corpului de balet sa se manifeste big grin . Asa ca noi credem ca te-ai potrivi de minune in gasca happy . Chiar le-am povestit fetelor despre tine cum am ajuns la Cluj happy Si toate s-au bucurat.
    Asta e fain la concertele de folk: rar pleci de la un concert fara sa iti faci prieteni noi. Asa ca, in masura in care iti permite timpul, noi vrem sa te invitam impreuna cu noi prin turneele pe care le interprindem prin tara, in cautare de stimabili si distinsi domni corifei big grin . Si chiar nu e cazul sa fi sfioasa, doar ai vazut ca suntem de gasca si prietenoase big grin . Noi duminica asta fugim pana la Alba Iulia tot la Baniciu la concert. Stiu ca e departe de tine dar daca cumva poti sa ajungi acolo sa stii ca ne vom intalni. Daca nu, pe data de 10 august noi te invitam cu drag la Cluj (tot la concert la Baniciu, evident). Un acoperis deasupra capului se gaseste si gasca de mers la concert este din belsug. Mai pove noi. Te pupam!

  20. Pai e frumos fetelor? Numai la Baniciu? Uite, de exemplu, vineri, a fost un concert la Baia-Mare in centrul vechi pe tersele de la “Che Philip” si “Milenium” cu Orizont 77, Emilian Onciu,Octavian Bud,Emeric Imre,Cristian Buica si Florin Stefan cu trupa.
    Ati mai fost pe la Vintila dar cam rar si pe la ceilalti. O fi vreo simpatie numai pentru unii artisti?

  21. @ cozleanu: carevasazica ne acuzi de inalta tradare? big grin . Foarte bine faci! Trebuia sa ne mai si critice cineva ca atatea laude incepeau sa ni se cam urce la cap si asta nu-i un lucru constructiv, nu?
    Ei, dar totusi cred ca trebuie sa iti dam si noi replica. Uite cum credem noi ca stau lucrurile: daca am scris, in aceste doua numere, cateva articole despre Baniciu, sa stii ca am facut-o doar pentru ca noi consideram ca lansarea Esarfei a fost totusi unul dintre evenimentele cele mai importante in domeniu, din ultima perioada, si nu din cauza unei simpatii speciale. Nu ca nu ne-ar fi drag noua Baniciu dar crede-ne ca ne mai sunt dragi si altii si vom scrie despre toti, in timp.
    Vrem chiar sa facem o baza de date serioasa cu foarte multi dintre ei, in care sa se gaseasca informatii despre fiecare in parte (biografie, discografie, clipuri etc). Avem insa nevoie de timp si de mana de lucru. Ceea ce facem noi aici, chiar daca este o munca placuta in care punem mult suflet, nu este totusi o treaba usoara. Iar asta e doar inceputul. In timp, daca vom mai racola oameni la fel de entuziasti ca si noi, vom face ceva mult mai complex si mai serios. Asa ca, noi te rugam, sa ne mai acorzi putin timp si iti promitem ca vei citi articole si despre alti folkisti in paginile acestei reviste. Pentru ca noi chiar nu ne propunem sa promovam doar anumite “simpatii” ale noastre ci sa construim un spatiu virtual in care orice degustator de folk sa se simta bine si sa gaseasca articole despre cat mai multi artisti. Speram asadar ca ne vei intelege.
    Ei, asta putem sa iti spunem legat de revista. Cat priveste insa viata noastra personala si “simpatiile” la fel de personale, eu cred ca avem dreptul sa avem preferinte. Oameni suntem si noi, nu? Important este sa reusim, profesional vorbind, sa fim obiective si sa nu lasam ca aceste preferinte personale sa ne afecteze munca si credibilitatea. Daca asa au parut ca stau lucrurile pana acum te mai rugam, inca o data, sa ne mai acorzi o sansa sa demonstram ca lucrurile nu stau asa.
    Pe de alta parte vrem sa specificam ca mai avem cateva astfel de “simpatii” in afara de Baniciu si de Vintila. Dar poate ca, asa cum noi nu am fost la Baia Mare acum, nu ai fost tu la concertele la care am mai fost noi prezente. Sau ne urmaresti si nu stim noi? big grin .
    Si apropo de Baia Mare, uite ca noi nu am stiut de evenimentul asta. Deocamdata, fiind o echipa foarte mica, ne este destul de greu sa fim conectate chiar la toate evenimentele (care sunt din ce in ce mai numeroase). Prin urmare te-am ruga ca data viitoare, daca stii ceva ce noi nu stim noi, sa ne dai si noua de stire. In felul acesta vom putea da vestea mai departe si, in plus, poate vei avea ocazia sa ne intalnesti si la alte concerte daca tot vrei neaparat. happy

  22. Va salutam si noi si va felicitam, grupul NU ACUM din Iasi. Speram sa venim si noi in Cluj sa cantam in viitorul apropiat si poate largim sfera prietenilor folkului. Pana atunci, ne gasiti pe youtube, pe http://www.nuacum.myairbites.ro si daca vreti piese , avem vreo 30happy inregistrate. Scrieti un mail pe [email protected]happy
    Numai bine si felicitari inca o data pentru idee!

  23. v-am vazut la cluj in seara asta la concertul stimabilului domn mircea baniciu tongue eram chiar in spatele vostru tongue nu cantati chiar asa de fals . laughingconcertul a fost grozaaaav happy keep folking happy

  24. Ne cerem scuze ca nu am raspuns pana acum comentariilor voastre. Am fost in Vama, ne-am intors alaltaieri si am aterizat din gara direct la concertul lui Baniciu din Cluj. Am avut nevoie apoi de doua zile de odihna, ca aventura asta ne-a cam obosit. A fost insa foarte frumos, a meritat totul. Vom povesti mai pe larg in numarul urmator.
    @andrei danila: ne bucuram ca ne-ati calcat si voi pragul si ca v-a placut la noi. Vom adauga site-ul vostru in lista noastra si speram sa ne vedem la Cluj cat mai curand! Va vom scrie si un mail. Multumim inca o data pentru cuvintele de lauda. Inseamna foarte mult pentru noi.
    @oana: multumim, multumim. Noi totusi credem ca nu cantam asa frumos cum ne-am fi dorit sa o facem. Si ai dreptate, a fost unul dintre cele mai faine concerte Mircea Baniciu din ultima vreme. Si crede-ne ca am fost la multe big grin

  25. ne bucuram ca suntem trecuti in lista cu site-uri, insa este un “s” ticalos la sfarsitul linkului, care nu te lasa sa ccesezi paginahappy. In rest, numai de bine sa auzimhappy
    Cu drag, andrei

  26. @andrei danila: Gata! Rezolvat problema! Ne cerem o mie de scuze! happy

  27. No problem. Cred ca de la Vama vi se trage laughing. Mercic si noi pentru promptitudine!

  28. @andrei danila: multumim pentru intelegere. happy Da, adevarul este ca inca nu ne-am revenit din Vama. A fost asa de faaaaiiin!

  29. Eu nu sunt de acoooord!!!

  30. Cu ceeee? Sau cu cineeee? laughing

  31. cu nimic!

  32. Aha! Deci esti contra! Sau doar impotriva? big grin

  33. E doar Gica Contra. winking

  34. Salut!
    eu acum de abia v-am gasithappy dar parca totusi v-am vazut prin vamahappy….oricum,nemaipomenit ce faceti voi aici!!!!viata cat mai lunga blogului happy
    si acuuuuuum ma intreb si io, de fapt va intreb pe voi, dc stiti cand ,unde si daca o sa vina “Partaj” la Bucuresti happy ca tare mi-ar placea sa le mai vad big grin
    Ciao

    ps: Keep up the good work!winking

  35. felicitari fetelor … este foarte minunat ce ati facut voi aici
    Am dat peste voi din intamplare … cautam cand este festivalul “Bistrita folk” (apropo dupa ce aflu cand este va anunt si poate ne onorati cu prezenta, ca doar sunteti de aici de aproape) si am gasit ceva splendid.

  36. Am promis sa revin cu data festivalului.
    In perioada 21-22 noiembrie 2008 , la Centrul Cultural Municipal George Cosbuc, va avea loc a saptea editie a Festivalului National Concurs pentru Tineret “Bistrita Folk”.
    Reinoiesc astfel si invitatia de a ne intalni acolo.

  37. @Alin Silviu: Multzam fain de informatie. Nu ai cumva idee de o adresa de mail a organizatorilor? De ceva timp incercam sa aflam mai multe detalii despre acvest festival si nu prea reusim.
    Multumim pentru invitatie. In principiu vom veni ca doar suntem la doi pasi. happy

  38. Incercati sa vorbiti cu Florin Sasarman prezentator la “Diligenta de bizant” de la radio Cluj pentru ca el este organizatorul.
    Este ajutat de bunul sau prieten Gheorghe Ani un alt interpret de muzica folk originar de la noi din Bistrita (dar plecat de multi ani in Germania) al carui e-mail daca imi amintesc este pe coperta cd-ului de la el ….. dar care momentan l-am imprumutat. Incerc maine sa il recuperez si am sa vi-l trimit.
    Daca mai aflu alte detalii despre festival am sa va anunt.

  39. Unul dintre recitalurile de anul acesta va fi a lui Vasile Seicaru pe data de 21.11.2008.

  40. Salutam aparitia noului membru al echipei. happy

  41. Fetelor fetelor, necaz mare. pe 24 ale lui Noiembrie canta Cenaclul Flacara in Bucuresti. Mai stiti cumva alte detalii?? Bilete, dracii…ca d emediatizat, in afara de blogul Poetului, mai nimic nu am gasit

  42. …pentru grupul de balet …
    banuiesc ca voi ati ramas si duminica pana la final (la Alba Iulia) … nu postati o lista cu castigatorii?
    Apropo sambata seara nu ati reyervat masa buna … toti au venit la ceva pizzerie langa Hotel Cetate si nu au mers in PUB 13 … macar odata sa va fure si altii masa aia din fata …

  43. Apropo…cred ca fetele stiu exact cum a fost. Si au stiut mai bine ce fac. “Ceva pizzerie” era ceva restaurant. winking ca tot vorbim de pierderea demnitatii. laughing

  44. cantafabule imi cer scuze daca ai inteles gresit, sau poate nu m-am exprimat eu bine. am vrut sa fie o gluma. imi pare rau.
    totusi Dal Baffo e pizzerie.
    scuze din nou

  45. am gasit lista…. http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=10&pg_id=20902
    felicitari pentru clujeni…

  46. @ mircea baniciu: cantafabule imi cer scuze daca ai inteles gresit, sau poate nu m-am exprimat eu bine. am vrut sa fie o gluma. imi pare rau.
    totusi Dal Baffo e pizzerie.
    scuze din nou

    Nu parea deloc a fi o pizzerie, dar stai linistit, prea putin conteaza asta. Cat priveste “pierderea demnitatiii”, cei care stiu despre ce e vorba au inteles la ce ma refer. happy

  47. @domnul care semneaza “mircea baniciu” – noi am inteles ca era vorba despre o gluma. Am inteles ca si acest pseudonim pe care ti l-ai ales, l-ai ales tot in gluma. Da, stim ca pe net poti semna oricum vrei. Pe de alta parte sunt convinsa ca intentia ta nu era nici pe departe aceea de a ne face pe noi sa credem ca esti chiar cel al carui nume l-ai ales. Insa lucrul acesta il stim noi, altii s-ar putea sa nu-si dea seama. De aceea te rugam ca viitor sa nu mai folosesti acest nume (sau altul din acelasi domeniu). Totusi nu e corect. Poti induce in eroare si nu-i frumos.
    Iar apropo de masa rezervata, pe bune ca in articolul de mai sus era vorba despre scaune si mese bune la concerte, nu la chefurile de dupa concerte. happy La acelea mergem doar daca suntem invitate. happy

  48. alesesem mircea baniciu ca urmare a faptului ca la alba baniciu a spus ceva de genul “daca e aici corpul meu de balet putem incepe”….

  49. @mihai: Da stiu, noi ne-am dat seama de ce ai ales acest pseudonim. In general lumea face glume legate de Baniciu atunci cand vorbeste cu noi. Ni s-a dus vestea ca am merge la festivaluri doar pentru Baniciu, ceea ce nu e adevarat. Noi chiar avem multe preferinte in domeniu dar, ma rog, asta este alta poveste care, in fond, ne amuza si pe noi. laughing Ideea era doar ca putem induce in eroare alti cititori. Si nu ar fi frumos sa se auda barfe de genul: Baniciu se converseaza cu “corpul de balet” la ele pe blog pe subiecte legate de carciuma in care s-a baut dupa concerte. happy Sper ca intelegi ce vreau sa spun si nu ne-o iei in nume de rau.

  50. tin sa felicit “corpul de balet” pentru minunata activitate pe taramul folkului si va anunt ca stau cu ochii pe voi! tongue

  51. Pai da, mai Stefane, ca era chiar necesar un ajutor! happy

  52. bravo ” balerinelor”, tineti-o tot asa, lumea are nevoie de voi si de informatiile astea. Nu stiu a cui a fost ideea cu blogul, dar a fost tare buna. din pacate nu prea am timp sa merg peste tot, dar e bine de stiut cine si unde canta, ca deh nu se stie niciodata. poate ne vedem prin autograf. pa si spor

  53. ….Va invit sambata 14 februarie 2009, ora 18,00 la teatrul Valah din Giurgiu, pentru a fi impreuna cu noi la concertul aniversar Karma 17 ani…intrare libera inclusiv de prejudecati…

  54. update ?

  55. Va salutam din nou! Multumim pentru postarea afisului cu Folkustic si ne gandeam ca poate treceti la noi si noua locatie a grupului.
    http://nuacum.blogspot.com/
    E frumos tare ce faceti voi pentru folk!
    Numai ganduri bune
    Andrei Danila
    Nu Acum

  56. Pe tine, pe cea din stânga te ştiu. big grin
    Te ştiu, din păcate nu mi-ai rămas într-o amintire faină. Tu eşti tipa care stătea în Hard Rock (la lansarea albumului lui Baniciu) în faţa mea, tipa care… într-adevăr ţipa, sărea, se simţea bine. Şi nu te-am suportat (până m-am mutat) că mi-era jenă să-ţi zic să te dai mai încolo (că n-aveai unde) şi nici să te rog să te potoleşti (să-ţi stric bucuria).

  57. Tu, pitzi asta din stanga, de ce te agiti asa de mult la concerte? Lasa si pe altii sa se bucure. laughing

  58. Draga Bau, eu sunt cea din stanga si imi pare rau daca te-am deranjat. Stiu si eu ca “esti liber sa faci ce vrei atata timp cat nu-i deranjezi pe cei din jur” dar uite ca se intampla uneori ca, fara sa vreau, sa incalc regula asta despre care imi place sa spun ca e una de capatai pentru mine. Asadar, imi cer scuze daca am fost prea prea galagioasa atunci. Dar, ce sa-i faci? Eu zic ca Baniciu a fost de vina. Prea fain a fost concertu ala big grin

  59. @cantafabule: ooof tu faaataaa! big grin Acuma stii si tu cum e pana te obisnuiesti cu “corpul de balet”. Nu-i usor.

  60. Don’t worry Alina! big grin Mi-a trecut de mult supărarea, n-am să încetez acum să mai vizitez Folkblogul din cauza a unui nimic de-acum jumătate de an.
    Concertul de atunci a fost prea fain, într-adevăr. Păcat că s-a terminat.
    Încă o dată felicitări pentru ceea ce faceţi şi multă baftă!

  61. Drag “corp de balet” ce intre timp si-a marit echipa: felicitari pentru locul luat la Roblogfest. Pentru ca sunteti un site de nisa, si mai ales o nisa pe care multi o considera neproductiva- folkul. Va doresc sa mergeti inainte, sa cresteti mari si frumosi si sa imi bucurati in continuare dimineatile cu piesele propuse de voi. Keep on the good work!

  62. Felicitări!!! Aţi luat locul 2 la roblogfest!!!

  63. @Oana: multumim mult pentru vizita, pentru felicitari si mai ales pentru reclama ce ne-ai facut-o pe blogul tau happy Noua inca nu ne vine a crede ca ni s-a intamplat o asa minune, cred ca avem nevoie de cateva zile sa ne dezmeticim. Multumim pentru urari, vom face tot ce ne sta in putinta sa crestem din ce in ce mai mari si mai frumosi. Ma bucur ca iti place ideea cu piesa zilei happy

    @Bau: Incredibil dar adevarat! Cum ii spuneam si Oanei, nici noua nu ne vine sa credem ca ni s-a intamplat asta. Multumim frumos pentru felicitari si pentru vizita! happy

  64. ca veni vorba, dragele mele colege, nu ne faceti si noua (populatia masculina a FolkBlog-ului) loc in descrierea asta mirobolanta? om fi noi bunoace de tot, da’ nici chiar asa!!

    Felicitari pentru “victoria” obtinuta in numele muzicii. multumim frumos celor care ne-au votat, sper sa revina cu placere prin zona si sa ne voteze si data viitoare.

  65. Felicitari echipei folkblog pentru inima, timp, gust muzical si stil. V-am votat in campania blogfest-iva. Proud of you all!

  66. Bunoaco, fii gentleman(a) si lasa fetele sa se bucure de lauri happy. Noi suntem prezente aici, chiar daca nu descrise in amanunt. big grin.

    Pe de alta parte, felicit si eu echipa Folkblog pentru locul obtinut. Multumiri tuturor celor care au votat pentru noi!

  67. Felicitarile mele, doamnelor, domnisoarelor si domnilor folkblogeri! Chiar daca pe unii dintre voi v-am felicitat deja “in privat”, o fac si aici, in vazul intregii tari happy Reusita voastra ma bucura si imi intareste convingerea ca iubitorii folkului nu numai ca nu sunt inerti si pe cale de disparitie ci, dimpotriva, sunt mai numerosi decat s-ar crede si sunt implicati in ceea ce se cheama miscare folk .

    Oricum, imi face placere sa cred ca daca folkul si publicul lui s-au trezit la viata, acest fapt se datoreaza si voua si altora asemenea voua. Bravo, la mai mare! V-am pupat!

    Nori winking

  68. @Alina Manole: Multumim din suflet pentru felicitari si pentru ca ne-ai votat! Tare mult ne bucuram ca iti place ceea ce facem noi aici! happy

    @Nori: Multzam fain! Asa am zis si noi ca de vreme ce un blog al carui subiect principal e muzica folk a ajuns pe locul 2 la Blog de muzica apai atunci e clar ca povestea cu reinvirea acestui gen de muzica e una cat se poate de adevarata. iar asta nu poate decat sa ne bucure happy

  69. Multa bafta cu blogul, imi place happy

  70. [...] Miragecj, Cantafabule, Maggie May, Roxana Uţiu, Sînziana Lupaşcu, Bogdan Beşliu. Restul cititi aici si va mai puteti uita si la colectia asta impresionanta de linkuri cu si despre folk si folkisti! [...]

  71. Foarte tare. Iubitoare de folk si asta ma bucurahappy.

  72. asta este un ‘bum!’ pentru mine. in sensul bun, desigur! am pierdut legatura cu folkul de ceva vreme si am regasit-o odata cu ‘Luna patrata’, la Roman. Pe urma am vazut cam cat de mult se canta si se asculta folk, eu, Toma necredinciosul, care imi fixasem ideea ca folkul nu mai are cautare. Dupa 15 ani de folk, l-am lasat la o parte doar ca sa-l regasesc, in 2009, si cu ajutorul vostru. Multumesc!

  73. Sincere felicitari!

  74. @ alex multumim mult!

  75. Foarte fain blog.ul. Am tras si eu o privire pe aci din pura intamplare asa ca v-am pus si eu printre abtipildele mele winking

  76. Foarte tare blogo-revista! Multă baftă și succes!

  77. Andu, ne bucuram ca iti place ceea ce am realizat. Multumim de vizita si de urari si te mai asteptam pe la noi!

  78. sinteti grozave fetelor si regret ca am aflat prea tirziu cine sinteti atunci cind a-ti fost la noi la arad

  79. daniel, las ca nici cu voi nu-mi e rusine happy, noi ne-am simtit putin spus excelent si lucru acesta vi se datoreaza in mare parte voua. las ca la anu vom aveam mai mult timp de povesti, sa ne explici mai bine cum e cu “putina intelegere, suntem oameni”. happy

  80. da, si sa-mi amintesti sa v-o povestesc pe aia cu “covorul de la mama”

  81. Super tare blogu. Cu toate ca sunt din Craiova cand o sa aflu de concerte de muzica Folk (muzica pe care si eu o ador) o sa ma anunt cu cea mai mare placere poate va trimit si un afis si mai tinem legatura. Am luat un banner si l-am pus la mine pe blog.
    Numai bine si bafta in continuare

  82. @catalinenache: ne bucuram mult ca iti place! happy multzam fain pentru banner. ne-ar prinde bine un ajutor din zona aceea. daca vrei poti sa ne dai un add in lista de mess pentru o comunicare mai buna. ID ul este simplu: folkblog.
    o zi faina! happy

  83. Cu drag va spun, oameni buni
    pastrati si urcati …

  84. Citind un comentariu mai vechi, de inceput, nu pot decat sa va multumesc ca v-ati tinut de cuvant. Ati fost serioase, ati incercat sa fiti echidistante, ati dat multa informatie si ati mai strans lumea folkului. Felicitari pentru anisorul folkblogului care a ajuns … de un site!

  85. din pura intamplare am ajuns la voi “acasa” si imi place.. pot ramane?
    am crescut cu Pheonix, Pasarea Colibri m-a ajutat sa trec peste multe greutati ca sa nu mai zic de multi altii (Valeriu Sterian, Poesis….)
    cand mi se face dor nebun de Tara , ascult Pittis, Alifantis, Tudor Gheorghe…. si asta ma face mandra ca sunt Romanca happy si un pic dorul parca trece…
    multumesc.. sunteti super.. continuati asa

  86. Cine sunteti ? Niste “artisti” fara talent care behaiti pe scenele tarii un fel de muzica, pe care doar retardatii mintal si surzii o apreciaza.

  87. @Katrina: Iubire mica, te-a suparat Guta cumva? Nu te mai satisface? Eu cam behai, da stiu sa cant la muzicuta si la fluierul piciorului.

  88. @Katrina: draga mea, sa stii ca ai dreptate. Noi, adica echipa Folkblog, suntem cam lipsiti de talent intr-ale muzicii, mai behaim din cand in cand si unicul instrument pe care-l manuim cu virtuozitate e fluierul piciorului laughing
    Cu alte cuvinte, am un sfat pentru tine: Inainte de a pune un comentariu e bine sa citesti articolul in cauza. Daca l-ai fi citit, ai fi aflat ca noi nu facem parte din gasca de artisti care “behaie”, ci din gasca de “retardati si surzi” care apreciaza acest gen de muzica. Oricum, noi iti multumim pentru aprecierile inteligente, argumentate si informate.Macar am ras o tura buna pe ziua de azi! laughing

  89. @Katrina, nu cred că ne-am întâlnit vreodată ca să ai dreptul să mă faci retardat mintal şi surd. Ai dreptul la o părere dar nu ai şi nu vei avea niciodată dreptul să aduci acuze.

  90. @Nepretuita Katrina: Cum ai nimerit matale pe aceste meleaguri? Behaie sufletul in mine cand citesc asemenea cuvinte intelepte… Asa-i ca acum te simti mai usurata, ca dupa o spovedanie strasnica? Cred ca laptopul tau pacatos ar trebui exorcizat nitzel. Si daca-ti mai ramane oleaca de apa sfintita, sa te freci usor pe la tample. Si pe la urechi. Sa fugi de folk ca de Necuratul! laughing

  91. ha-ha-ha
    Doamne… mare e gradina ta da’ multi sar gardul.
    oricum “behaiti “in continuare ca o faceti tare bine laughing

  92. @Paul, corinnaCJ: ha, ha! multzam de sustinere! oricum, amuzanta Katrina noastra si inteligenta foc! eu rad de doua zile de ma prapadesc! ba mai si behai printre hohote ca sa sune mai artistic! laughing

  93. Deci dragii mei, eu zic sa va specializati in continuare in “cantat” si nu luati in seama de-alde Katrine, ca nu pot decat sa “behaie” cam in necunostinta de cauza.
    Una peste alta, puteti face trupa de “clapari la tastatura”, vorba cuiva. Adica sa dea Domnu’ sa scrieti mult si bine despre tot ce fac oamenii faini in lumea folkului. Va pupa concurenta big grin

  94. Salut! Am aflat de site-ul vostru de ceva luni bune de la un iubitor de muzica folk (si rock!) si va vizitam destul de regulat in vechea casuta…nu v-am scris niciodata dar am vrut de data asta sa va felicit pentru noul camin, care cu toate ca este mai luxoas si mai bogat, a ramas la fel de cald si primitor ca si cel dintai. Deasemeni trebuie sa va felicit pentru modul artistic cu care manuiti penita (sau mai degraba tastele calculatorului),articolele voastre sunt pe cat de profesioniste pe atat de pline de suflet si patos si cred ca oricine gusta din “bucatele casei” nu se poate sa nu se ataseze si sa nu indrageasca muzica folk (exceptand cativa scatofagi..laughing va pup cu drag

  95. @Hristiana: Multzam fain de vorbe frumoase! Ne-am emotionat happy Ne bucuram ca iti place la noi si speram sa ne facem treaba din ce in ce mai bine. Te mai asteptam cu drag!

  96. Buna ziua !
    Sunt Mihai Bogatu si as vrea sa tinem legatura pentru a va trimite toate informatiile despre clubul folk de la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.
    As vrea sa stiu cum trebuie procedat pentru a anunta toate evenimentele pe acest blog. Toate afisele sunt postate pe site-ul http://www.ccs.ro,dar as putea sa vi le trimit pe mail chiar in ziua in care se pun si pe site-ul ccs.ro.
    Va semnalez de asemenea scurta cronica despre seara in care a cantat Maria Gheorghiu si cu invitatii sai surpriza, pe care am publicat-o pe blogul personal “www.reflectiimihaibogatu.blogspot.com”.
    Datele mele de contact sunt: Mihai Bogatu, e-mail “[email protected]”, tel.0740114709.
    Cu stima, Mihai Bogatu

  97. pai daca tot ati fost la concertul lui Baniciu n-auzim si noi o cantare doua ??????!!!!!!!!!!!!

  98. @peta: nu stiu la care dintre concertele cu Baniciu te referi. Am fost la multe concerte cu Baniciu, am fost la multe concerte folk in general. Despre concertele la care mergem scriem pe acest site si punem poze.Filmari gasesti de obicei la rubrica “piesa zilei”. pe urmatoarea pagina de youtube: http://www.youtube.com/user/cantafabule1#p/u
    gasesti o buna parte din inregistrarile noastre. printre ele e si Baniciu.

Comentariul tau :