Tatiana Stepa: “Vă las cântecele mele”

De Folkblog la data August 7, 2009   in Rubrica SPECIAL

Am primit în dar de la Tatiana (prin bunul ei prieten Lae) un “Cântec pentru prieteni”, pe care vrem să-l împărtăşim cu voi. Un bun prilej să vă gândiţi ce n-aţi mai lăsa PE veşnicul MÂINE, dacă aţi vedea măcar o clipă în viitor.


Tatiana Stepa – Cântec pentru prieteni

Vă las toate ce-au fost bune,
Dar şi cele ce n-au fost,
Vă las tot ce nu pot spune,
Nu mai are niciun rost.

Vă las dragostea pierdută
Şi tot chinul de apoi,
Gura mea nu mai sărută,
Vă las dorul meu de voi.

R: Dar vă las şi bucuria
Şi tot cerul meu de stele,
Vă las singura avere,
Vă las cântecele mele.

Vă las drumul către lună
Şi copacii mei stingheri,
Vă las lupta mea nebună
Pentru viaţă până ieri.

Vă las lacrima cu care
Am dormit la căpătâi,
Vă las nopţile amare
Şi lumina mea dintâi.

R: Dar vă las şi bucuria
Şi tot cerul meu de stele,
Vă las singura avere,
Vă las cântecele mele.

Vă las gândul de pe urmă,
Să vă apere mereu,
Vă las iarba, cerul, marea,
Vă las tot ce am fost eu.

Vă las sufletul în palme,
Azvârliţi-l printre fragi
Şi iertaţi-mi voi povara,
Toţi cei care mi-aţi fost dragi.

R: Căci vă las şi bucuria
Şi tot cerul meu de stele,
Vă las singura avere,
Vă las cântecele mele.

34 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. O voce de o sensibilitate acuta… O zi tare trista acest 7 august 2009. Imi pare tare rau, cuvintele sunt mute, ramane sufletul ei daruit noua in fiecare cantec, vom aduna franturile risipite si ne vom aduce mereu aminte de aceasta cantautoare prea curand plecata spre zarea albastra…

  2. [...] Tatiana Stepa: “Vă las cântecele mele” [...]

  3. O veste cutremuratoare ! Cu siguranta, Tatiana va concerta de acum pentru ingeri. Iar cei ce au cunoscut-o (sau au iubita-o fara sa aiba privilegiul de a o cunoaste personal ) vor purta mereu in suflet o lumanare aprinsa , care sa-i lumineze eternitatea. Dumnezeu s-o ierte !
    E trist,pacat mare,ce voce superba ce prezenta placuta,ma bucur ca am cunoscut-o,mi-au placut cantecele ei,Dumnezeu sa aibe grija de ea dincolo si pacat ca a luat-o prea devreme,Condoleante familiei,azi sunt trista si plang,cantecele tale nu se vor uita niciodata,nici nu pot sa scriu….nu pot sa cred….. ma doare sufletul ….lacrimile curg……nu uita TATIANA ,tu vei ramane mereu in inima mea cu frumoasele tale cantece,te iubesc…

  4. Am preluat de la domniile dumneavoastră aceste minunate versuri, dăruite nouă de Tatiana Stepa, evident, cu link spre sursă… ca să o zâmbim cântec pe Tatiana noastră a românilor, aşa cum merită !
    Vă mulţumesc tare mult pentru această postare ! Respecte şi stimă.
    Dumnezeu s-o hodinească-n pace pe Doamna Folkului Românesc ! Ne-a lăsat vocea, cântecele… s-a ” mutat pe steaua sa ”…
    Sibilla

  5. nu am stiut de blogul asta si-mi pare tare rau sa-l descopar in circumstante triste.o voce calda si o sensibilitate deosebita.
    chiar si lacrimile,zambesc a cantec atunci cand te gandesti la ce a reprezentat tatiana pentru cei ce au cunoscut-o doar prin cantecele ei.poezia aceasta este testamentul ei spiritual,argumentul ca stia de iminenta acestui ultim pas…
    fie-i calea rai de flori,
    drum de stele tremurande,
    cantecu-i rascolitor ,
    rasunand in necuvinte…

    Dumnezeu s-o odihneasca .

    spedy/07/08/2009

  6. Tatiana a fost un inger trimis de Dumnezeu pe pamant romanesc cu sarcina divina de a ne mangaia pe noi, cei care mai avem un suflet de infiorat, ochi de lacrimat, o dragoste de simtit, un parinte de dorit, un copil de calauzit, o iarba de fosnit in picioare, un copac de pictat,… o viata de trait. Dar, vai, Cel care a trimis-o ne-a luat-o mult prea timpuriu! Dumnezeu sa o odihneasca

  7. [...] Tatianei alături de care a cântat ultima dată în urmă cu exact o săptămână, ne trimitea un cântec … de fapt un testament lăsat de Tatiana posterităţii. „Vă las cântecele mele” ne [...]

  8. O piesa patrunzatoare. mi-au dat lacrimile cand am ascultat-o. de acum e de datoria noastra sa nu uitam cantecele Tatianei Stepa, si sa o pastram in amintirea noastra. odihneasca-se in pace

  9. [...] folk, Tatiana Stepa Tatiana Stepa – Cantec pentru prieteniAsculta mai multe audio Muzica http://folkblog.ro/2009/08/07/tatiana-stepa-va-las-cantecele-mele/ [...]

  10. Plang.Pur si simplu plang.

  11. Dumnezeu s-o odihneasca!! Inca o valoare pierduta din patrimoniul national…

  12. Am mers la manastire si am aprins o lumanare mai mult decat de obicei, de data aceasta pentru sufletul celei care mi-a incantat auzul de nenumarate ori cu vocea ei extraordinara. Am plans de multe ori doar din cauza fiorului pe care mi-l dadea versul cantat sublim de catre Doamna folk-ului romanesc…acum plang de durearea vestii ca a plecat si ea catre ceruri. Luna august devine din ce in ce mai dureroasa. Aceasta luna fura din ce in ce mai multi dintre cei care aduceau bucurie sufletului meu. Aceste bucurii vor fi acum daruite Domnului…Pentru toata fericirea si bucuria care ne-au daruit-o, El ii va odihni in gradinile Lui. Dupa atata suferinta, Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe Tatiana !

  13. Multumesc pentru acest ultim “Cântec pentru prieteni”! Mi-a mers direct la suflet. Am fost printre norocoşii spectatori la ultimul ei concert din Vama Veche.
    L-am preluat şi postat pe Bocancul Literar într-un comentariu la:
    http://www.bocancul-literar.ro/Forms/CreatieLiterara/DetaliiCreatie.aspx?id=18214
    postat tot de mine.
    Dormi în pace, Tatiana!

  14. [...] această perioadă extrem de încărcată, iată că vă aducem şi desfăşurătorul celei de-a treia seri de Folk [...]

  15. Sa-ti fie zborul lin, Tatiana!…sa te inalti, s-ajungi la stele si de acolo sa trimiti spre noi lumina sufletului tau curat.
    Dormi in pace!

  16. lacrimi …si un gand frumos

  17. Tatiana Stepa – un suflet sensibil si o putere deosebita de a lupta si merge mai departe. A mers demn pana cand drumul ei pamantesc s-a oprit atat de timpuriu – sau probabil doar a cotit spre o lume fara durere si suferinta.
    D-zeu sa o odihneasca in pace !

  18. Fie ca Dumnezeu să îţi aline suferinţa. Dormi în pace, scumpă TATIANA. Ne-om aminti de tine,/ Ne-om aminti mereu/ Tu pleci, noi plecăm mâine/ Rămâne cântul tău./ Şi dacă dintre îngeri/ Putea-vei, minunată/ Te rog un singur lucru:/ Mai cânta-ne o data! Tu cântă și-auzi-vom/ Din ceruri vocea ta/ Tu cântă, TATIANA,/ Noi nu te vom uita! Cornelia

  19. sa te odihnesti suflet zbuciumat ne vom aminti mereu cu drag de tine prin cintecele ce ni le ai lasat

  20. Dece Doamne, trebuie sa aflam de asemenea artisti de exceptie abia cand devine prea tarziu? dece se cultiva facilul si obscenitatea? dece?

  21. ce mai putem comenta?o ascult si tac…se intristeaza ochiul si plange…eram pe plaja ei de langa marea ei cea neagra si o urmaream tacuta….apoi a tacut si ea….
    va felicit pe voi ce v-ati implicat in ce inseamna folk in romania, ii multumesc Ei ce ne-a cantat…RIP.

  22. A mai cazut o STEA. In curind nu von mai putea admira decit imagini ale stelelor ce se oglindesc pe cer.Fie ca Dumnezeu sa o calauzeasca pe cele mai insorite drumuri ale RAIULUI si sa-i ierte toate greselile.Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

  23. “Dumnezeu a vrut sa-si facă rai , de aceea a chemat-o la EL pe Tatiana”.Am citat-o pe Alina Manole.

  24. Tatiana Stepa Refrene
    Tatiana Stepa a cantat si ne-a incantat cu refrenele melodiilor ei la final de spectacol la Vama Veche pe data de 31 Iulie 2009.
    Tatiana Stepa a fost si va ramane o STEA a muzicii folk romanesti.
    Asa cum se poate observa, toata lumea a ascultat melodiile ei stand in picioare, iar la Vama Veche pe 31 Iulie 2009, a fost o bucurie si o incantare extraordinara.
    Melodiile si Refrenele ei au fost cantate odata cu ea de aproape toata lumea de acolo, intr-un superb cor general.
    In memoria ei, am postat aceste refrene, sa nu o uitam niciodata pentru rafinamentul si sensibilitatea din melodiile pe care Tatiana ni le-a oferit.
    Multumim din suflet!
    Mesajul de final este superb aici:
    Si totusi exista iubire,
    Si totusi exista blestem,
    Dau lumii, dau lumii de stire,
    Iubesc, am curaj si ma tem.
    Dincolo de aceste cuvinte sunt multe elemente umane de o valoare extraordinara si parca din ce in ce mai rare in zilele noastre. Daca doriti sa vedeti acest videoclip va transmit un link
    http://www.youtube.com/watch?v=re8ulWX3NJ0
    sau pe http://www.youtube.com/bluereflektor este videoclipul “Tatiana Stepa Refrene”!

  25. pacat,numai dupa ce mor ne dam seama ce valori mari au fost,asa sintem noi romanii.Ii mai aminteste vreo data la radio sau televiziune si dupa aceea ii uitam ,sint f.multe cazuri un exemplu Laura Stoica care cine -si mai aduce aminte de ea,asa va fi si Tatiana Stepa si altii care o sa mai urmeze dupa ea!

  26. Sarut mana si omagiu postum unei mari Doamne, privighetoare a folk-ului romanesc.
    Melodiile ei mi-au incantat tineretea, Dupa 20 de ani, azi dimineata am fredonat intamplator “Creion” si mi s-a facut dor. Am cautat pe internet, am ascultat cu placere vechile melodii… si la urma am aflat…
    Mare durere…
    Sa te odihneasca Domnul in pace, Tatiana.

  27. Am pierdut o voce unica.Se spune ca Dumnezeu ii ia la el pe cei care ii iubeste foarte mult.Si cu noi cum ramine caci si noi am iubit-o?”Va las cintecele mele” se auzea voce inegalabila a Tatianei in incinta Ateneului unde era depus sicriul cu trupul ei parca pentru a ne imbarbata.Mare durere…Mare pierdere…te vom iubi vesnic. Dumnezue s-o odihneasca in pace.

  28. multumesc pentru ca ai existat, pentru ca ai cintat si petru ce ai lasat. cuvintele sut prea sarace pentru a putea simti pierderea in fiecare zi a artistilor de valoare si ii apreciem doar dupa ce nu mai sunt. va iubesc dragi artisti si incercati sa nu mai muriti.

  29. [...] nu apartine niciunei categorii.http://folkblog.ro/2009/08/07/tatiana-stepa-va-las-cantecele-mele/ http://www.trilulilu.ro/folkblog/fbee3267547a8e [...]

  30. [...] Stepa- Va las cantecele mele http://folkblog.ro/2009/08/07/tatian…antecele-mele/ __________________ et in Arcadia [...]

  31. Singurele, care pot exprima o farama din regretul zadarniciei din sufletul meu, sunt lacrimile care mi se rostogolesc pe obraji, atunci cand iti aud vocea Tatiana !
    Vei exista inca multe generatii prin ceea ce ne-ai lasat. Te-am iubit si te iubesc ! Ai adus o raza de soare copilariei mele.
    Sigur candva ne vom intalni !

  32. Intotdeauna , am avut impresia ca femeia asta sfinta s-a nascut sa-mi cinte mie povestea de viata. Acum cred mai mult ca oricind , ca asta a fost menirea ei.Am iubit-o , o iubesc si o voi iubi pina cind ma voi intinli cu ea pe campul cu flori , care se numeste “viata vesnica”…Pe Tatiana , a chemat-o in ceruri Dumnezeu…Eu voi pleca, curind, pentru ca ma v-a chema Tatitana…Sa-mi mai cinte viata…

  33. Pe data de 1 oct. 2010 Primăria Orașului Mizil organizează ediția a II-a a festivalului de muzică folk “În memoria Tatianei Stepa”.
    Ținând cont de condițiile precare din punct de vedere financiar rog pe toți cei interesați de această manifestare a muzicii folk, la care vor participa cei mai buni cântăreți români, să contribuie cu sponsorizări în limita posibilităților.
    Relații la telefon 0722653808, sau e-mail [email protected].
    Cu mulțumiri Emil Proșcan, primar al orașului Mizil.

  34. Superb. Sunt atatea versuri-simbol, cantate de un inger pe pamant, incat chiar nu mai avem ce sa comentam! Pacat c-am pierdut o stea!

Comentariul tau :