Ţapinarii în Soul Club

De Simona Cristina Reck la data March 26, 2010   in Rubrica CRONICUŢA CU PERIPEŢII

Adrian Tănase şi Cosmin Covei au revenit la Cluj neaşteptat de repede. După ce i-am auzit în Irish & Music Pub cu doar o lună în urmă, în cadrul turneului lor Anti Valentine’s Day, de data aceasta Ţapinarii au susţinut un concert în Soul Club, pe 20 martie 2010. Revenirea lor la Cluj s-a datorat Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai. Atmosfera nu a fost la fel de încinsă precum cea din Irish & Music Pub, însă evenimentul a fost unul reuşit.

Este cât se poate de clar că nu oricine îi poate asculta pe cei doi Ţapinari, muzica lor este una stridentă, iar mesajul poate deranja dacă nu porneşti de acasă într-o stare potrivită, cu multă deschidere şi fără prejudecăţi. Cât despre comentariile la adresa lipsei lor de profesionalism în munca pe care o fac, nu pot să zic decât că publicul numeros la cântările lor şi noul disc lansat spun multe.

Câteva cuvinte în ce priveşte noul album lansat împreună cu Jurnalul Naţional (pentru cei care nu l-aţi cumpărat încă): “2010 Ani de Folk Alternativ” conţine 24 de piese din care două cântece noi, celelalte fiind compoziţii mai vechi, reorchestrate. Muzica şi textul sunt semnate Adrian Tănase şi Cosmin Covei, iar dintre invitaţii speciali la realizarea albumului fac parte Florin Chilian, Mihnea Blidariu (Luna Amară), Daniel Iancu, Ovidiu Mihăilescu, Marius Matache şi Ioana Tănase.

Pentru cei care nu gustă piesele cu iz misogin sau alte stridenţe, vă recomand Sfârşit şi Început de Lume, Embargo pe creier, Pescăruş, Dumnezeu trist, Aştept primul vânt sau Cum ar fi fost.

În încheiere vă las cu câteva imagini de la concertul de sâmbătă.

 

Comentariul tau :