6 martie 2010 - Iris - Vis pierdut

De Maggie May la data March 6, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Pentru că inimile unora dintre noi bat în primul rând pe ritmuri de rock, în această dimineaţă vă aducem o piesă grea a Naţionalei de Rock a României.

“Vis pierdut”… acest epitaf al viselor scăpate printre degete, este, cred, piesa #1 ca feeling din toată discografia Iris.

Am crescut cu ei, îi ascultam în căşti la şcoală, prin trenuri, în gări, în drum spre concertele lor, oriunde realitatea era contrară aşteptărilor noastre, pentru ca acum, la mai bine de zece ani de la primele concerte Iris, să îi ascultăm… acasă.

Între timp, am crescut, am ajuns la muzici noi, oameni noi, trenuri noi big grin, dar, conform străvechii vorbe pline de patetism, prima iubire nu se uită niciodată, ne întoarcem, nu atât de des pe cât am vrea, la… IRIS.

Piesa “Vis pierdut”, scrisă pe versurile lui Cristi Minculescu, este inclusă pe albumul “Lună plină”, apărut la Zone Records, în 1996. La sfârşitul anului trecut a fost lansată Integrala Iris, un boxset ce cuprinde întreaga discografie Iris, inclusiv primele 5 albume scoase pe vinil sau casetă, între 1984-1993.

Cei aflaţi în Bucureşti vor putea revedea trupa Iris, luni, 8 martie, în concert la Teatrul Naţional.

O sâmbătă frumoasă tuturor. happy

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. Iris? O poveste frumoasa cu un Cristi Minculescu renascut ,aplecat spre un rock de mare calitate, de mare finete si ….plin de poezie.Nu stiu, poate gresesc, dar rock-ul in esenta lui este o muzica uneori dura,uneori doar ritm,uneori este ….IRIS. Si atunci cind este Iris,ai si ritm si poezie,bun simt si inca ceva…….ca si alte formatii de rock, de mare renume, simti ca nu te inseala,nu-ti trage clapa cu un playbeck de te ustura la inima.Irisul ti se daruieste cu o singura conditieconfuseda i te daruiesti.
    “Vis pierdut”?………O mare piesa………ca toate celelalte.

Comentariul tau :