Alexandru Andrieş lansează „Petală”

De Alina Ioana Deac la data October 17, 2009   in Rubrica LANSĂRI

petalaDragi cititori, se pare că după o pauză destul de lungă, în care n-am prea avut parte de lansări de noi albume folk, avem acum ocazia să anunţăm lansarea unui nou material discografic în peisajul mai mult sau mai puţin folkistic românesc. Spun mai mult sau mai puţin pentru că, din punctul meu de vedere, artistul în cauză nu este tocmai ceea ce în termeni clasici înseamnă la noi „folkist”.

Cu toate că este încadrat oarecum în fenomenul folk (dealtfel atât de greu de definit) ce face Alexandru Andrieş e mai degrabă apropiat de blues. Mai are apoi şi un stil propriu şi personal, un farmec aparte şi o inteligenţă originală în versuri care-l diferenţiază de orice alt artist din peisajul muzical românesc. Dar până la urmă, spun eu, ăsta-i cel mai important pentru un artist, tocmai să nu fie încadrabil într-un anume curent/gen, ci să aibă acel ceva care-l face să fie altfel decât ceilalţi. Iar Andrieş are cu siguranţă un ceva al lui. În plus, mai e şi un artist multilateral dezvoltat şi extrem de prolific.

Şi dacă de la alţi distinşi corifei tot aşteptăm în zadar albume noi (nu Best Of-uri!!!, mă repet, dar asta este) de ani şi ani de zile, domnul Alexandru Andrieş nu ne lasă niciodată prea mult să aşteptăm. Şi iată că luna aceasta vine cu un nou material discografic (cu toate că la cât de multe discuri a scos pe piaţă, şi-ar putea permite să ia pauze mult mai lungi fără să i-o putem reproşa) .

Prin urmare, pe 27 octombrie 2009, începând cu ora 18:00, la Librăria Cărtureşti din Bucureşti (str. Arthur Verona nr. 13, Sector 1, lângă Cinema Patria) Alexandru Andrieş lansează albumul Petală.

Noul material cuprinde 18 cântece noi, muzica şi versurile sunt semnate, ca de obicei, de Andrieş însuşi (cu o singură excepţie, piesa „Octombrie” fiind o adaptare în limba română a piesei „Octobre” a lui Francis Cabrel) .

Alături de Andrieş, la realizarea albumului şi-au adus contribuţia muzicieni precum George Baicea (chitară), Sergiu Mitrofan (voce), Maria Ioana Mîntulescu (voce), Victor Panfilov (percuţie), Sorin Romanescu (chitară), Cristian Soleanu (saxofon), Mircea Tiberian (pian), Eugen Tegu (bass) şi Tudy Zaharescu (tobe).

Audiofilii şi colecţionarii împătimiţi vor avea la dispoziţie şi varianta pe vinil a albumului (va apărea în tiraj limitat, de 300 de exemplare). De asemenea, „Petală” va putea fi cumpărat şi împreună cu un album de artă fotografică, special conceput.

Aşadar, pe 27 octombrie, fanii lui Andrieş sunt aşteptaţi la Librăria Cărtureşti din Capitală la un concert de lansare a noului album. De asemenea, pe 7 noiembrie, ora 19:30, Andrieş va concerta la Cinema Scala din Bucureşti.

Popularity: 7% [?]

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. am ascultat cd-ul, suna foarte bine!

Comentariul tau :