Tudor Runcanu la Folk în Port

De Simona Cristina Reck la data March 19, 2011   in Rubrica CRONICI

Vinerea aceasta, Folk în Port cu Ionuţ Mangu şi Invitaţii, l-a avut ca oaspete pe Tudor Runcanu.

Înainte de a-l chema la microfon pe invitatul său, Ionuţ Mangu a dat câteva repere biografice publicului venit să-l asculte.

Astfel am aflat că acesta este membru fondator al formaţiei Hara, a făcut parte din trupa Kaska, este gazda Azilului de la Miezul Nopţii de la Radio Cluj (emisiune pe care o puteţi asculta în fiecare luni, începând cu orele 22:00) şi că a compus muzica spectacolului Richard III, operă rock montată în anul 2005 de Sorin Misirianţiu la Teatrul Naţional Cluj.

Tot Ionuţ ne-a spus şi că Tudor Runcanu a renunţat de ceva vreme la muzică, dar cred că toţi cei prezenţi ne-am bucurat că a acceptat provocarea din La Port.

Recitalul s-a defăşurat pe parcursul unei ore, cu o pauză de 10 minute. Tudor Runcanu a cântat în cea mai mare proporţie compoziţii proprii: Aproape târziu, Noaptea din urmă, Fără veşmânt, Şi cum să fii cu mine (piesă prezentă pe primul album Hara), Early Morn-compusă în1992 şi preluată de Teodora Iacob pe albumul „Efecte speciale”), dar şi câteva coveruri precum Working class hero – John Lennon, Tomorow is a long time – Bob Dylan.

Trecutul muzical, experienţa, îndemânarea şi nu în ultimul rând talentul s-au reflectat într-o interpretare profesionistă a unui repertoriu bine închegat.

Seara a continuat cu Ionuţ Mangu, care a făcut treptat trecerea de la starea şi atmosfera calmă creată de Tudor Runcanu la stilu-i caracteristic antrenant.

Astfel că prima parte a recitalului său a cuprins compoziţii proprii ceva mai sensibile precum Nu ştiu ce am, Pot să iubesc, Răspântii, Încă o zi şi Fantezii duminicale (amintind la ultimele două colaborarea cu Tudor Runcanu).

În continuare, Ionuţ a antrenat publicul cu  interpretări proprii a unor cântece precum Miruna, Videli Noch, Tron în Apuseni sau Tanţa, dar şi piesele sale Dana şi Haşuri, încheind seara într-o notă optimistă.

Ceainăria La Port vă aşteaptă şi vinerea viitoare la „Folk în Port cu Ionuţ Mangu şi Invitaţii”,  începând cu orele 20 fix, când veţi putea să le ascultaţi pe Alexandra Sidor şi Ana Maria Bisziok (câştigătoarea marelui premiu al concursului “Duelul Pilulelor”).


Comentariul tau :