12 septembrie 2010 – Johnny Cash – For The Good Times

De Lucia Marginean la data September 12, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Cred că pentru fiecare album îți trebuie o stare anume în care să poți (re)simți trăirile și mesajul unor oameni care, în funcție de nivelul de înțelegere și toanele noastre de ascultători, au sau nu ceva de transmis.

Ei bine, Johnny Cash este un astfel de personaj, un Artist care s-a impus prin forța trăirilor, piesele “muncite” și felul său unic de-a fi. A lăsat moștenire o bogăție de 55 de albume de studio, 6 live-uri, o mulțime de compilații, plus muzică gospel și de film, emisiuni tv și apariții în filme.

Piesa pe care v-o propun azi este inclusă pe ultimul album de studio al lui Johnny Cash, American VI: Ain’t No Grave, înregistrat în 2003, cu doar câteva luni înainte de moartea lui și lansat abia în februarie anul acesta.

For The Good Times este un cover după piesa lui Kris Kristofferson, inclusă pe albumul său de debut din 1970. O prelucrare emoționantă, în spiritul și tonul reflexiv și nostalgic ce însoțeste fiecare din cele 10 piese ale acestui album.

Povestea vieții lui Johnny Cash -- de la debutul său în muzică, la întâlnirea tumultuoasă cu June Carter, momentul său de decădere și apoi la successul uriaș -- se regăsește în filmul Walk the Line. O frumoasă lecție de muzică, istorie și iubire, din partea unui om, pe drept cuvânt, norocos.

Și pentru că azi un alt om norocos din folk-rockul mioritic împlinește niște ani, echipa Folkblog îi urează timekeeper-ului Sorin Zamfir mulți ani în sănătate, poftă de cântat și răgazuri de simțire.

O dumincă frumoasă tuturor. happy


Comentariul tau :