Festivalul de muzică folk “Invitaţie la castel”, Cluj-Napoca, 2011

De Folkblog la data October 27, 2011   in Rubrica SPECIAL

Asociaţia Modus Vivendi şi Asociaţia de tineret CONCILIUM în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică şi cu sprijinul Universităţii Babeş-Bolyai organizează în Cluj-Napoca în perioada 3-4 noiembrie 2011 a VI-a ediţie a Festivalului-concurs de muzică folk pentru tineri “Invitaţie la castel”.

Festivalul are ca scop promovarea unui stil muzical valoros în rândul tinerilor, dezvoltarea spiritului competiţional în deplin fair-play, încurajarea tinerilor spre activităţi ce constituie alternative sănătoase la violenţa promovată prin jocuri de calculator şi anumite programe TV.

Concursul

Participanţii trebuie să fie tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 25 ani. Participarea în concurs poate să fie individuală sau în grup de max. 3 membri.

Înscrierile se fac pe baza formularului de înscriere (descarcă de aici).

În vederea asigurării unei participări care să prezinte un grad ridicat de exigenţă şi competitivitate este organizată o preselecţie în data de 2 noiembrie 2011 la sala Auditorium Maximum din str. M. Kogalniceanu nr. 3-5, incepind cu ora 17:00. Candidatii care nu pot participa fizic la presectie, sunt invitati sa trimita prin e-mail la adresa  [email protected] până in 1 noiembrie 2011 o piesă sau două format mp3, care vor fi evaluate de asemenea de juriu. Candidatii admişi in concurs vor fi anuntati telefonic sau prin e-mail.

În urma preselecţiei, vor rămâne în competiţie concurenţii stabiliţi de juriu.

Fiecare concurent va avea pregătite pentru preselecţie şi concurs 2 piese muzicale compoziţie proprie sau prelucrări din creaţia romanească de gen. Participanţii se vor acompania singuri la chitară sau alte instrumente specifice muzicii folk; nu se admite acompaniament înregistrat negativ.

Detalii complete privind participarea în concurs găsiţi în Regulamentul festivalului.

Programul Festivalului:

2 noiembrie 2011:

ora 15.00  -  conferinţă de presă – Clubul Muschetarilor, Str. I. Raţiu Nr. 9

ora 17.00 – preselecţia concurenţilor pentru sectiunea concurs – Sala Auditorium Maximum, Colegiul Academic (str. M. Kogalniceanu nr. 3-5)

3 noiembrie 2011 – Sala Auditorium Maximum

ora 18:00 –  Secţiunea concurs

Recitaluri invitaţi: Emeric Imre, Ioan Onişor şi Ionuţ Mangu

4 noiembrie 2011 - Sala Auditorium Maximum

ora 18:00 – GALA LAUREAŢILOR. Festivitatea de premiere

Recitaluri invitaţi: Marius Baţu, Dinu Olăraşu, Magda Puskas

Toate spectacolele vor avea loc in sala Auditorium Maximum, Colegiul Academic (str.M.Kogălniceanu nr.3-5).

Intrarea este liberă.


3 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. [...] Pentru mai multe informații (condiții de participare, fișe de înscriere, regulament) puteți accesa folkblog.ro  [...]

  2. [...] Şi dacă tot vorbim astăzi despre Poesis, vreau să le reamintesc clujenilor că Marius Baţu va trece în curând prin oraşul nostru. Acesta va susţine un recital în cadrul Festivalului de muzică folk pentru tineri “Invitaţie la castel” pe data de 4 noiembrie la Sala Auditorium Maximum. Mai multe detalii despre acest eveniment găsiţi aici. [...]

  3. [...] Cu ocazia asta le reamintesc clujenilor că mâine seară îl pot revedea pe Dinu la sala Auditorium Maximum din str. M. Kogalniceanu nr. 3-5. Artistul va susţine un recital în cadrul Festivalului de muzică folk “Invitaţie la castel”. Mai multe detalii despre acest eveniment găsiţi aici. [...]

Comentariul tau :