Mihai Todoran la Folk în Port

De Simona Cristina Reck la data October 17, 2011   in Rubrica CRONICI, GALERIE FOTO

Din 9 septembrie 2011, Ionuţ Mangu a dat startul unui nou sezon de muzică folk, în Ceainăria La Port.

Printre invitaţii de până acum ai noii stagiuni s-au numărat Alexandra Sidor, Claudiu Aftimescu, Ovidiu Brădăţan, Filip Dan Robert şi Roxana Zăpârţan.

Invitatul special de vinerea aceasta a fost Mihai Todoran, prezent pentru a doua oară la Folk în Port cu Ionuţ Mangu.

Pe Mihai l-am auzit pentru prima oară pe la începutul anului, prin februarie – martie, în cadrul unui concert susţinut de Claudia Ciobanu în Stripes Caffe. Atunci el a cântat câteva piese alături de Claudia şi mărturisesc că a fost o surpriză foarte plăcută.

De data aceasta, în prima parte a serii, Mihai nu a fost în cea mai bună formă. Dar şi-a revenit pe parcurs.

A cântat piese precum Dealul cu dor, Mica ţiganiadă, Ruga,  Perfect,  Esarfă în dar, 2000 de ani, Tristeţi provinciale, Mother (Pink Floyd), Shape of my heart (Sting), Întoarcerea la orient şi ne-a mărturisit, ceea ce era destul de uşor de ghicit, că îi place Mircea Baniciu.

Şi nouă ne place Mircea Baniciu, Alifantis sau Andrieş dar asteptăm cu foarte mare interes piese semnate Mihai Todoran happy .

După o pauză de 10 minute, Mihai a revenit pe scenă în aplauzele publicului, pentru a mai cânta câteva piese.

M-am bucurat să văd în sală tot mai multe feţe noi, oameni tineri şi frumoşi foarte receptivi la ceea ce se petrece pe scenă.

Seara s-a încheiat, după obicei, cu Ionuţ Mangu acompaniat de Andi Muntean la percuţie. Au urmat cântece de la Vama Veche, Alifantis, Zoia Alecu, Florian Pitiş, OCS etc.

Dintre piesele proprii, Ionuţ ne-a cântat Fără tine, Haşuri, Mai stai, Dana, iar surpriza a fost o compoziţie nouă intitulată La răscruce.

Aşadar, Ionuţ Mangu şi invitaţii săi în Ceainăria La Port vă aşteptă în fiecare vineri să petreceţi câteva ore de muzică folk alături de prieteni. Iar pentru a afla cine va fi invitatul din această săptămână, rămâneţi alături de noi.

P.S. Pentru cei care nu au avut ocazia să-l audă pe Mihai, Ceainăria La Port vă aşteaptă, începând cu 20 octombrie 2011, în fiecare joi, la Seara de cover-uri cu Mihai Todoran.


Comentariul tau :