„Întâmplări în oraşul cu oameni” la Râşnov

De Folkblog la data September 1, 2011   in Rubrica SPECIAL

sau “Facebook Folk Family Festival”

În perioada 2-4 septembrie 2011, la Râşnov, Braşov, va avea loc prima ediţie a Facebook Folk Family Festival, manifestare artistică ce va aduna în acelaşi loc artişti folk din toate generaţiile.

Totul a pornit de la o idee pe care folkistul Adi Beznă a lansat-o pe Facebook în urmă cu vreo două luni. Artistul spunea atunci „La sfârşitul lunii august vreau să facem împreună un festival de prieteni. Se va numi Facebook Folk Family Festival. Este prea frumosă ţara asta ca să nu găsim un colţişor în ea unde să ne adunăm, în aer liber, pentru trei zile, şi să cântăm împreună. Să nu fim doar prieteni pe Facebook, să nu împărţim (share) doar muzică pe net, ci să împărţim aceleaşi experienţe ale muzicii live, să cântăm împreună, pentru ca apoi să ne amintim de aceste clipe.
Nu cred că e aşa de greu, mulţi folkişti ne ducem pe cheltuiala noastră la Vama Veche pentru a cânta. E adevărat că sunt şi unii care merg pe cheltuiala altora, dar asta e altă treabă…[…]
Putem să demonstrăm că suntem în stare să facem ceva şi fără muşchii încordaţi şi pretenţioşi ai altora, mari organizatori cărora le ia un an să facă un concert. Putem să demonstrăm că suntem în stare să ne adunăm (să zicem într-o zonă de munte, să stăm pe la pensiuni sau cu cortul), fără publicitate la televizor sau în presă, câteva sute, poate peste o mie de oameni. Putem?”

În scurt timp, artiştii şi iubitorii de folk s-au mobilizat şi cu ajutorul a trei braşoveni  (Iancu Soiu, George Grădinaru şi Darius Oltean) care au crezut în acest proiect şi s-au implicat mult în realizarea lui, visul lui Adi Beznă a devenit realitate.

Iată că, în perioada 2 – 4 septembrie, sub genericul „Întâmplări în oraşul cu oameni – Episodul I – Generaţia folk” se vor aduna la Râşnov artişti, oameni de presă şi fani ai muzicii folk pentru a petrece împreună trei zile de sărbătoare.

Printre artiştii care au răspuns invitaţiei lui Adi Beznă se numără: Cezar Petrovici, Cristi Dumitraşcu, Magda Puskas, Doru Stănculescu, Emeric Imre, Vasile Mardare, Florin Tomici, Dinu Olăraşu, Grupul Cantos, Fox Studis, Trupa Zări, Daniel Făt, Eugen Avram, Horia Stoicanu, Doru Stănculescu, Sorin Minghiat,  Cristi Buica, Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Cătălin Ungureanu, Walter Ghicolescu, Proiect Tivodar, Claudia Ciobanu, Cristi Corcioveanu, Mishu Călian, Walter Ghicolescu, Dan Vană, Bebe Paraschivescu, Nicu Zota, Tibi Ioniţă, Trupa Icarus, Stefan Denvar project (Bulgaria) şi lista rămâne deschisă.

Iubitorii muzicii folk care doresc să petreacă o mică vacanţă alături de artiştii lor preferaţi, într-o atmosferă de prietenie, cu muzică bună şi aer curat  sunt aşteptaţi aşadar la Pensiunea Râşnov în perioada 2-4 septembrie 2011. Taxa de participare este de 50 de lei pe toate  trei serile de festival, respectiv 20 lei pentru o singură seară. Copii sub 14 ani vor beneficia de intrare liberă.

Evenimentul va fi difuzat live aici.

Mai multe detalii găsiţi pe pagina de facebook a evenimentului.


3 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Se anunţă a fi un eveniment de excepţie. Felicitări organizatorilor şi mai ales lui Adi Bezna, care a avut această idee.
    Să aveţi vreme bună şi să vă bucuraţi din plin!

    P.S. De corectat: Stefan Denvar Project (nu Denavar, sunt sigură că a fost din grabă)

  2. [...] Family Festival” se află în plină desfăşurare (mai multe detalii despre acest eveniment găsiţi aici) [...]

  3. [...] Atitudine Întâmplări în Oraşul cu Oameni” eveniment petrecut la Pensiunea Râşnov, Braşov. Un vis al folkistului Adrian Beznă devenit realitate cu ajutorul colegilor de breaslă, dar şi al unor iubitori de folk împătimiţi care au crezut [...]

Comentariul tau :