28 iulie 2011 – Taxi – Dramă în Vamă

De Folkblog la data July 28, 2011   in Rubrica PIESA ZILEI

Că tot v-am vorbit despre piesa asta în cronicile de la Folk You 2011, m-am gândit să vă dau azi trezirea cu “Dramă în Vamă”. Un cântec compus de Dan Teodorescu de la Taxi special pentru recitalul de la acest festival, o joacă muzicală ce-a devenit în scurt timp un fel de imn al staţiunii Vama Veche.

Nu-i o capodoperă, dar e o piesă haioasă care a prins bine la public pentru că se potriveşte cu spiritul locului. Dan Teodorescu a numit-o “o piesă simplă, făcută de oameni simpli pentru oameni simpli care doresc ca Vama Veche să rămână simplă”.

Din păcate, drama despre care vorbeşte acest cântec aproape că am trăit-o anul acesta în Vamă. Ba chiar aş zice că am văzut lucruri mai rele de atât.

(mai multe filmări de la Folk You 2011 găsiţi aici)

Dramă în Vamă

muzică şi versuri: Dan Teodorescu

Să văd în faţă la Soni palmiri şi piscine,
Să văd în faţă la Bibi două limuzine,
Asta e o dramă
pe care n-aş vrea s-o trăiesc în Vamă.

Să văd telegondolă de-aici până-n 2 Mai,
Să văd pe strada principală trăsură cu doi cai,
Asta e o dramă
pe care n-aş vrea s-o trăiesc în Vamă.

Să văd fetiţe botoxate în poale la fotbalişti,
Să văd metrosexuali pe plajă la nudişti
Asta e o dramă
pe care n-aş vrea s-o trăiesc în Vamă.

Iubita mea atunci când n-o să mă mai iubeşti
Adu-mă aici pe plajă să-mi spui că mă părăseşti,
Asta i singura dramă
Pe care-aş vrea s-o trăiesc în Vamă.


3 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Da, e o piesa draguta si a prins, pentru ca se stie, celor care frecventau/frecventeaza Vama Veche, nu le place directia in care se dezvolta. Dar nu pot sa accept aceasta melodie ca imn al Festivalului Folk you! Imnul, se numeste ca si festivalul: Folk you, si cuvintele ii sunt reprezentative pentru ce vroia sa fie festivalul Folk you, si anume festival de muzica folk, nu de muzica de prostest. Poate si asta o fi fost unul din motivele ptr care Dinu Olarasu a refuzat sa se mai prezinte. Si Folk you, nu e Folk you, fara Olarasu…
    Imn al Vamei Vechi, poate.

  2. Frumoasă piesă, dar… parcă finalul refrenului seamănă cu ceva cunoscut… foarte cunoscut. Vezi pe m-anatnetwork.blogspot.com .

  3. Am ascultat cu plăcere… O joacă simpatică, dar nu poate lua locul imnului. Absenţa de pe scenă a lui Dinu Olăraşu a fost, cu siguranţă, protestul lui la ceea ce a devenit Folk You.
    Bravo Dinu! happy

Comentariul tau :