Tabăra Folk Calafat 2011

De Folkblog la data July 21, 2011   in Rubrica EVENIMENTE FOLK

“Tabăra Folk, ediţia a XVI-a, se pregăteşte să-şi deschidă poarta. Porţile. „EUROPORŢILE”. Va încerca, aşa cum a făcut-o şi în ceilalţi ani, să adune la Calafat actualii şi viitorii maeştrii ai „poeziei cântate” alături de poeţi, critici muzicali, actori, realizatori de emisiuni radio şi tv, jurnalişti şi nu în ultimul rând iubitorii acestui gen muzical aparte. Deschiderea oficială va avea loc în data de 1 august, la orele 21.00, iar închiderea şi decernarea diplomelor, sâmbătă 6 august la aceeaşi oră. Minunatul public al „Taberei Folk” de la Calafat va avea un bonus binemeritat duminică 7 august, tot de la orele 21.00, spectacolul special, cu producţiile taberei 2011, realizat de „divizia tânără” şi de câţiva „veterani” îndrăgostiţi de Dunăre.
Organizatorii, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Calafat, Casa de Cultură şi A.P.L.O.M.B au primit confirmări de participare de la mulţi „obişnuiţi” ai „Taberei Folk” dar şi de la artişti care vor debuta în acest an. Printre cei dintâi se află Horia Stoicanu, Sorin Minghiat, Doru Stănculescu, Mircea Bodolan, recordmenul absolut al participărilor şi autorul imnului taberei Cristian Buică, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici şi Teo Boar, Dinu Olăraşu, Emeric Imre, Florentin Budea, Puiu Creţu, Cătălin Ungureanu, Jul şi George Baldovin, Vasile Mardare, din România, iar din Bulgaria Krasimir Pârvanov, Stefan Gheraksiev şi „Denvar”, Rosen Paskulov şi grupul ”Fallen Angels”, Margarita Drumeva. Dintre cei care vor participa pentru prima data la eveniment au confirmat Adriana Aush şi Adrian Ivaniţchi. Se aşteaptă şi alte confirmari care, după experienţa ediţiilor trecute, nu vor întârzia să apară. De asemenea vor fi şi obişnuitele surprize. Una dintre ele îi va avea protagonişti pe membrii formaţiei „Misteria Carpatica” din Serbia care, deşi cântă numai muzică de inspiraţie românească, nu au evoluat încă pe o scenă în România. Sperăm ca debutul lor, din prima zi a „Taberei Folk”, să fie de bun augur.
Nu trebuie să-i uităm pe cei care au iubit „Tabăra Folk”, au sprijinit-o în momentele grele iar acum o veghează „din îngeri”: Gil Ioniţă, Andrei Almaşi, Florian Pitiş, Tatiana Stepa (cele mai multe participări feminine în tabără), Alexandru Zărnescu. Le vor fi evocate numele în momente speciale.

Organizatorii au primit cereri de participare şi din partea tinerilor folkişti dornici să urce cât mai sus cât mai repede. Pentru că ei sunt mulţi, criza mare şi urâtă, iar locurile doar 20 (douăzeci) regulile, pentru că a trebuit să se apeleze la reguli, sunt foarte simple:

1) se acceptă doar cererile folkiştilor care au câştigat în perioada 08.08.2010-01.08.2011 un premiu I sau un Mare Premiu la un festival naţional, recunoscut, de muzică folk.
2) primul venit, primul servit. În situaţii excepţionale, fără a periclita cele 20 de locuri, vor fi acceptaţi 4 tineri recomandaţi (cu căldură) de cel puţin doi folkişti consacraţi. Cele 4 locuri pot, bineînţeles, să nu se ocupe.
3) să participe în perioada 08 -10 august la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk şi Baladă de la Târgu Jiu.”

Sursa: www.tabarafolk.ro


8 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. tabara asta e la fel ca festivalul om bun de anul trecut, adica cu crocodili care nu mai spun nimic nimanui cu folkul lor. lasati fratilor tinerii sa cante! ”recomandati” auzi, stim toti cum e cu recomandatii si cu cei care castiga festivaluri tot pe recomandari. RUSINE! bosorogilor, daca faceti festivale de folk macar numiti-le cum trebuie – uite va dau cateva sugestii: FESTIVALUL CANTECELOR PE 3 ACORDURI sau FESTIVALUL CANTATULUI PE-O COARDA. altfel murdariti folkul tanar cu chiolhanurile si betiile de care nu va mai saturati.

  2. [...] mai multe detalii aici AKPC_IDS += "34959,"; Tweet This Post Post to Facebook [...]

  3. [...] multe detalii despre acest eveniment puteţi găsi aici şi aici. Şi dacă  nu sunteţi încă acolo, eu aş zice că nu ar fi rău să daţi o fugă [...]

  4. Anul trecut am zis sa merg si eu la Tabara ca simplu spectator…Am luat cortul, pentru ca din zisele lor toata lumea urma sa campeze pe plaja, si am plecat inspre Calafat…Pe langa faptul ca din toate numele mari care trebuiau sa cante nu s-a prezentat nici o treime(ori nu s-au prezentat, ori doar isi fac reclama pe seama numelor grele ale folkului ca sa le mai vina inca lume), organizarea a cam lasat de dorit. Am campat singura a nimanui pe plaja din Bascov unde nu am putut dormi de frica(nu mai era nimeni cu cortul asa cum zisesera ei), spectacolul seara era de fapt in Calafat, pe zi se strangeau decat intre ei si ce faceau nu stiu, dar de cantat asa cum promiteau de pe o zi pe alta nu prea cantau. In concluzie am cam plecat cu durere de cap, cu 2 zile mai devreme decat trebuia si cu decizia de a nu mai veni vreodata…pacat…

  5. Pentru donovan:Ce te mira?E si acolo o gasca,asa cum mai sunt cateva.Cei din afara,nu au loc sau li se sugereaza ca sunt tolerati.Si,in alta ordine de idei:tinerii care au ceva de spus in folkul romanesc(unii dintre ei avand chiar peste patuzeci de anisori)nu sunt foarte multi si,mai grav,nu sunt bagati in seama de mass-media sau,si mai grav,sunt trimisi in derizoriu.Ce poate arata un cantaret,oricat de bun,la ora cinci sau sase dupa amiaza,in fata unei piete sau plaje goale?Si,cand te gandesti ca majoritatea se duc pe banii lor la asemenea manifestari,ce mai poti sa zici?

  6. Anul asta unde se tine festivalul? Se poate campa pe plaja la Bascov? Daca da unde se pot lasa masinile? Pe plaja la bascov este pericol de cocalari furt sau scandal pe timpul noptii? Ms!

  7. Pe plaja la Bascov s-a campat anul trecut, masina o poti trage exact langa cort, insa in unele seri este undeva mai departe pe plaja o discoteca sau ceva de genul si urla muzica in nebunie si e plin de cocalari si de zgomot de masini pana spre dimineata. Insa noi am campat in partea opusa lor si departe de ei dar tot se auzeau si tot cu frica am dormit. Bafta sa nu patesti cum am patit noi anul trecut…!!!

  8. Ah,pare oky ce imi spui.vom avea grija noaptea,ms d informatii.

Comentariul tau :