“Autoportret versus Paradis”

De Folkblog la data May 24, 2011   in Rubrica ALTE EVENIMENTE

Vineri, 27 mai 2011, Ceainăria La Port din Cluj-Napoca va fi gazda expoziţiei de fotografie “Autoportret versus Paradis” semnată Adelina Câmpean.

“Fiecare individ şi-a creat imaginea paradisului în conformitate cu dorinţele sale, a văzut în paradis ceea ce a vrut să vadă. S-a prelucrat atât de mult încât astăzi, paradisul şi-a pierdut din semnificaţia lui iniţială , din magie, devenind pentru fiecare în parte, o “lume proprie” Paradisul putem să ni-l închipuim. Niciodată să-l construim sau să susţinem că l-am simţit, văzut, să-l traim, că-l cunoastem.

Autoportret versus Paradis este o confruntare a artistului cu propria-i soartă. Cum altfel să ne cunoaştem dacă nu ne analizăm? Autoportret versus paradis se vrea a fi o interpretare proprie a ceea ce înseamnă noţiunea de “paradis”. Autocunoaşterea se realizează în lucrarea adusă în discuţie în trei stări, în trei etape. Indiferent de simbolul în spatele căruia se ascunde, autocunoaşterea trece prin meditaţie, conştientizare şi finalizare.” (Adelina Câmpean)

Adelina Câmpean este o tânără artistă  absolventă a Facultăţi de Arte Plastice din Cluj-Napoca, secţia Foto-Video Procesare computerizată a imaginii. Până acum Adelina are la activ un număr destul de mare de expoziţii, colaborări cu diverse publicaţii,  teatre, edituri sau scriitori. Are în palmares o diplomă “Magna cum Laude” oferitã de cãtre Universitatea de Artã şi Design Cluj-Napoca (2010) şi o Diplomă de Onoare oferită de către Casa de Cultură a Studenţilor, Cluj-Napoca (2007) .

Nu voi ma insista aici cu date şi informaţii seci, ci vă dau întâlnire vineri, de la ora 18:00 pe strada Hermann Orberth nr. 1, să vedeţi la faţa locului despre ce este vorba. Expoziţia va fi vernisată de Feleki Karoly şi Dorel Găină.



6 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Super !!!

  2. Ideea este corecta… si artistul este unul corect!! Proeiectand propria viatza in oglinda paradisului, asteptand raspunsul universului si rezolvarea problemelor existentiale facand abstractie de cat de departe suntem de autocunostere, simtzirile sunt sursa unei meditatzii spre constientizare propriei fiintze si generarea propriilor umbre in lumina diafragmei secretoaselor dorinte care pot fi descoperite si interpretate prin prisma unor aparente clar ineslatoare care ar putea fi cheia personalelor aspiratii spre necunoscut.

  3. ABSTRACT….domnu’BerePiz laughing

  4. las’ ca bem un ceai… ca pretenii. pace

  5. [...] trecute a avut loc vernisajul expoziției tinerei artiste clujence, Adelina Câmpean, cuprinsă sugestiv în titlul “Autoportret versus [...]

  6. ” Paradisul este infernul văzut din partea cealaltă..”

Comentariul tau :