Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia XVIII

De Folkblog la data May 10, 2011   in Rubrica SPECIAL

În perioada 27 mai – 5 iunie 2011 va avea loc cea de XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important evenimnt de gen de la noi şi al treilea ca amploare şi importanţă din Europa.

Anul acesta, festivalul se va desfăşura sub genericul comunităţi, iar organizatorii propun un program ce va aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi un număr de 300 de spectacole, ce se vor dsfăşura în peste 60 de spaţii de joc.

Ca în fiecare an publicul va avea parte de producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România care se vor desfăşura  atât în spaţii convenţionale, cât în locuri neconvenţionale. Vor avea loc spectacole de stradă în oraşul vechi, reprezentaţii de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi deschisă de „Idiotul” după Feodor Dostoievski al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company şi „Transition” al companiei Aktion Theater Pan.Optikum.

Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi locul în sală. Biletele pot fi achiziţionate online de pe adresa bilete.sibfest.ro sau direct de la Agenţia Teatrală din Sibiu, bd. Nicolae Bălcescu nr. 17, de luni până vineri, între orele 11:00 – 18:00, iar sâmbăta între orele 11:00 – 15:00.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local al Municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutului Cultural Român, Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Consiliului Judeţean Sibiu şi UNITER.  Coproducători festivalului sunt: Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune. Un eveniment aflat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi al Reprezentantului Comisiei Europene pentru Educaţie, Formare, Cultură şi Tineret.

Programul festivalului (şi alte detalii  despre spectacolele, artiştii şi companiile invitate la Sibiu) îl puteţi afla de pe site-ul oficial al evenimentului.


Comentariul tau :