Festivalul Internaţional de Blues “Blues Fest”

De cantafabule la data April 6, 2011   in Rubrica ALTE EVENIMENTE

bluesÎn 2009, cand mijiseră zorii aşa-zisei crize, a pune la cale organizarea unui festival, de orice natură, era oarecum un act de nebunie. Dar oameni cu drag de muzică, sub directa coordonare a regretatului Bela Kamocsa, au luat taurul de coarne si au organizat la Lugoj prima ediţie a Festivalului Internaţional de Blues „Blues Fest”. Dificultăţile de natură financiară, care cu siguranţă au existat şi aici, n-au reuşit să impieteze realizarea actului cultural şi iată că anul acesta vom avea plăcerea să ne bucurăm de ediţia a treia. Festivalul a reuşit să se impună printre manifestările de blues organizate în Romănia, Lugojul fiind alături de Sighişoara unul din cele două oraşe care găzduieşte un festival internaţional de blues.

„Blues Fest” este organizat anual de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, în parteneriat cu Primăria Lugoj şi Consiliul Judeţean Timiş şi anul acesta se va desfăşura în perioada 8-9 aprilie 2011. Ediţiile precedente au adus pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” nume cunoscute ale genului din Ungaria, Serbia şi România. Nici anul acesta prezenţele în festival nu sunt mai prejos, astfel că în prima seară vor urca pe scenă de la ora 19:00 italienii de la Verona Acustic Duo, doi muzicieni ce abordează genuri precum blues, country şi folk. Seara va fi completată de la ora 21:00 de recitalul trupei bucureştene Rareş Totu Blues X-perience, avându-l în prim plan pe Rareş Totu, binecunoscut chitarist in lumea rock-ului si blues-jazz-ului. Cea de-a doua seară a festivalului debutează tot de la ora 19:00, cu un recital al trupei Pumpkins Trio (Ungaria), urmând ca de la ora 21:00 scena să aparţină unor muzicieni de excepţie: Raul Kusak şi Vali “Sir Blues” Răcilă. Cu această ocazie, cei doi îşi vor lansa albumul comun, de pian şi chitară.

Preţul biletelor este de 20 de lei pentru fiecare seară sau 30 de lei un abonament pentru ambele seri ale festivalului. Acestea pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.


Comentariul tau :