Festivalul Internaţional de Chitară – 2011

De cantafabule la data March 6, 2011   in Rubrica ALTE EVENIMENTE

sighisoara_bluesÎn vremuri tot mai tulburi pentru cultura mioritică, în care kitsch-ul se îmbină armonios cu dezinteresul şi durerea-n cot, o rază de speranţă încearcă să-şi facă simţită prezenţa şi din fericire reuşeşte să se menţină pe baricadele bunului gust. Mă refer aici la o manifestare a Radio România, care tinde să devină una de tradiţie, Festivalul Internaţional de Chitară.

Ajuns anul acesta deja la cea de-a V-a ediţie, festivalul, organizat prin intermediul Orchestrelor şi Corurilor Radio, se va desfăşura în perioada 16-23 martie 2011. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în data de 16 martie, la Sala Radio, de la ora 19:00, când maeştrii chitărilor vor da glas primelor acorduri.

Ediţia din 2011 îi aduce pe scena Sălii Radio pe trei dintre cei mai apreciaţi interpreţi de chitară clasică ai momentului, Ricardo Gallén, Goran Krivokapić şi Ana Vidovic. Totodată, publicul va avea plăcerea să se bucure de interpretările soliştilor români Stan Zamfirescu, Costin Soare şi Bogdan Mihăilescu, dar şi de participarea a trei dirijori de valoare, Gian Luigi Zampieri (Italia), Ralf Sochaczewsky (Germania) şi Dan Raţiu (România).

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64) şi prin reţeaua Eventim, librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Germanos, Vodafone şi online pe www.eventim.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul complet al festivalului, puteţi accesa site-ul orchestre.srr.ro.


Comentariul tau :