20 ianuarie 2011 – Charlotte Gainsbourg – Heaven can wait

De Alina Ioana Deac la data January 20, 2011   in Rubrica PIESA ZILEI

Astăzi părăsim puţin muzica folk şi hotarele ţării noastre pentru a asculta o artistă de pe meleaguri străine.

În domeeniul muzical, Charlotte Gainsbourg este o descoperire destul de recentă pentru mine. O cunoşteam ca actriţă din filme precum „21 Grams”, „La Science des rêves” , „I’m not there”, „Novomondo” sau „Antichrist”-ul lui Lars von Trier.

Charlotte Gainsbourg s-a născut în 1971 la Londra într-o famile de artişti. Este fiica actriţei şi cântăreţei britanice Jane Birkin şi a lui Serge Gainsbourg (cântăreţ, compozitor, actor şi regizor francez).

Atât pe plan muzical, cât şi actoricesc şi-a început cariera încă din copilărie. A lansat până acum trei materiale discografice şi a jucat rouluri importante în peste 40 de filme. A colaborat cu nume sonore ale cinematografului şi ale scenei muzicale. Mai multe detalii despre ea găsiţi pe site-ul său personal sau pe paginile de wikipedia şi imbd dedicate artistei.

Am ales din repertoriul ei un cântec de pe cel de-al treilea material discografic marca Charlotte Gainsboug, “IRM”.  La fel ca majoritatea pieselor de pe acest album, “Heaven can wait” este compusă de artistul american Beck, de asemenea şi producător al acestui disc.

Comentariul tau :