Adrian Berinde lansează “Azil”

De Folkblog la data January 7, 2011   in Rubrica LANSĂRI

În materie de noutăţi discografice, primul eveniment al anului 2011 va avea loc la finalul lunii ianuarie. Casa de discuri MHO anunţă lansarea unui nou album semnat Adrian Berinde, un disc aşteptat de fanii artistului de aproape 8 ani.

De-a lungul carierei sale muzicale, Adrian Berinde a lansat 5 albume: “Absent” (1995), “Negru de fum” (1996), “Vertical” (1998), “Captiv în inutil” (2001), “Albaştri după ploi” (2003). Cel dintâi material discografic a fost desmenat albumul anului în 1995.

Şi iată că, după o pauză de aproape 8 ani, artistul  revine cu un nou album. Acesta se va numi “Azil” şi va conţine 11 piese. Lansarea va avea loc pe data de 27 ianuarie 2011 la Clubul Silver Church din Bucureşti.

Artist plastic la bază, Adrian Berinde are o activitate bogată pe mai multe tărâmuri ale artelor. De-a lungul timpului, şi-a expus lucrările în ţară şi în străinătate, a compus muzică de teatru şi a colaborat chiar şi cu celebrul “Cirque de Soleil” (Canada).

În muzică se  manifestă, de cele mai multe ori, ca autor total (textier, compzitor şi interpret). Din acest motiv eu cred că încadrarea lui în fenomenul folk nu e chiar una nepotrivită, deşi muzica lui duce şi înspre alte zone.

Oricum, folk, nefolk, nu asta contează. Dincolo de clasificări şi încadrări, importantă este opera, iar artistului, cred eu, îi şade mai bine înafara graniţelor stricte ale unui gen anume.

Aşadar, dragi cititori, pe data de 27 ianuarie 2011 sunteţi aşteptaţi pe Calea Plevnei nr.61 la clubul Silver Chruch pentru a face cunoştinţă cu lumea “Azil-ului” creat de Adrian Berinde.


Comentariul tau :