Alexandrina Hristov la Gambrinus Live Stage

De Simona Cristina Reck la data December 9, 2010   in Rubrica CRONICUŢA CU PERIPEŢII

Sâmbătă seara publicul clujean a avut ocazia să o asculte live pe Alexandrina Hristov în Gambrinus Live Stage.

Pentru că a trecut destul de multă vreme de la ultimul concert susţinut de artistă în oraşul nostru şi pentru că între timp muzica ei a ajuns la urechile şi inimile unui public tot mai numeros, seara se anunţa destul de aglomerată. Aşa s-a şi întâmplat.

Spaţiul ales şi ambientul nu au fost tocmai potrivite pentru vocea şi clapa ei menite mai degrabă să relaxeze, decât să bage în priză un public înghesuit, în picioare.

Expoziţia de pictură anunţată de artistă a însemnat nici mai mult nici mai puţin decât cinci tablori agăţate pe peretele din faţa publicului. Mă aşteptam la mai mult.

Ora stabilită pentru începere s-a depăşit cu mai mult de treizeci de minute, artista ajungând cu întârziere la faţa locului. Prin urmare, prima parte a concertului a fost mai degrabă o probă de sunet făcută pe seama noastră, a publicului, din timpul şi banii celor veniţi la concert.

Pauza a intervenit cam brusc, iar a doua repriză de cântat nu a fost nici ea lipsită de incidente sonore.

În timp ce în faţă, audienţa fredona şi simţea muzica, de la jumătatea sălii în spate, rumoarea şi foiala nu îţi permiteau să intri în atmosferă. Mă întreb însă dacă nu cumva tocmai neajunsurile menţionate mai sus au provocat reacţia neaşteptată a unei considerabile părţi din public?

Apreciez muzica Alexandrinei şi urmărindu-i evoluţia mă aşteptam la mai mult profesionalim din partea ei în privinţa chestiunilor de ordin organizatoric. Care aspecte sunt mai mult decât importante. Traficul, drumurile sau condiţiile meteo nu te definesc ca artist.

Lăsând la o parte părţile negative, am putut asculta piese cunoscute, de pe albumul Om de lut, lansat în 2009, dar şi alte cântece, mai noi şi mai vechi, din repertoriul artistei.

Vocea frumoasă a Alexandrinei, versurile în limba română, franceză şi rusă, acompaniate de acordurile de pian, sunt o combinaţie greu de ignorat (chiar şi în condiţiile date) atunci când esti pregătit să primeşti şi să simţi o stare.

Alexandrina este un nume important în muzica românească a momentului. Cântecele ei şi mai ales versurile construite frumos în dulcele nostru grai, e greu să nu te cucerească.

Cum Alexandrina a fost uimită de publicul pe care l-a avut aici, la Cluj, sperăm să o revedem curând. Ar fi însă mai bine ca următorul concert să se petreacă într-un alt tip de spaţiu, spre exemplu, Casa de Cultură a Studenţilor sau chiar Teatrul Naţional. Asta doar pentru că, momentan, se pare că nu avem un local care să poată găzdui un public atât de numeros şi care să aibă, în acelaşi timp, atmosfera necesară unui asemenea gen de concert.

Comentariul tau :