8 decembrie 2010 – Mircea Rusu – Cântec pentru Nicu Vladimir

De Alina Ioana Deac la data December 8, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Astăzi, 8 decembrie 2010, Nicu Vladimir ar fi împlinit 60 de ani. Din nefericire, destinul său a fost altul, artistul stingându-se din viaţă în toamna anului 1995.

A făcut parte din acea generaţie care a pus bazele folkului românesc şi a fost un model pentru colegii săi. Nu doar pe plan artistic, ci  şi pe plan uman şi moral.  Figură anitisistem autentică, Nicu Vladimir nu s-a numărat printre vedetele vremii, nu a apărut pe posturile TV controlate şi cenzurate de partid. A lăsat puţine înregistrări în urmă, dar numele său nu a fost uitat şi continuă să fie evocat nu doar de colegii de generaţie ci şi de cei care au venit din urmă.

Unul dintre aceştia este Mircea Rusu care adesea îi pomeneşte numele cu admiraţie şi care a compus şi un cântec în memoria artistului. Un gest frumos şi o piesă pe care v-o recomandăm astăzi spre aducere aminte.

PS: Alţi doi artişti, Daniel Silvian Petre şi Emil Kindlein, prin intermediul editurii Blumenthal, au lansat anul acesta la Timişoara cartea şi CD-ul “Lucrătorul ostenit” (detalii aici) . Pe data de 12 decembrie aceste materiale vor fi prezentate şi în capitală, la Cafe Godot, începând cu ora 21:00. Mai multe informaţii despre acest eveniment găsiţi aici.


Mircea Rusu – Cantec pentru Nicu Vladimir

Comentariul tau :