Comments on: Folk You 2010 (ultima seară) http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/ BlogoRevista folkului românesc Sat, 07 Aug 2010 13:21:17 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 By: Calin http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-4092 Calin Thu, 05 Aug 2010 13:37:05 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-4092 Am citit cronicile festivalului. N-am fost acolo si vroiam sa-mi fac o idee. In paralel cu cititul, ascult concertele pe raio3net. Felicitari autoarei pentru obiectivitate, curaj si perseverenta. Intr-adevar, o manifestare de acest gen ar trebui sa educe, sa ajute, sa lumineze cate putin sufletul fiecaruia. Totusi, realistic vorbind, un festival de o asemenea diversitate a mesajelor nu va reusi niciodata sa slujeasca unei singure idei. E limpede ca se dau de toate pentru toti, ca in final profitul sa fie multumitor. Si atunci e nevoie de un discernamant al spectatorului, care sa aleaga doar ce e bun. ATENTIE! E o lege a pietei capitaliste: Niciodata cei care oferteaza, nu vor alege in locul nostru. Noi trebuie sa separam neghina de secara! Partea buna e ca inca mai avem ce alege. Asa incat e normal ca unii sa fie nemultumiti de cutare artist si incantati de altul. Asculti ce iti place, ce iti FACE BINE si pleci cand esti deranjat. Simplu. O mica remarca legata de artistii "mai putin consacrati". Cred ca ar fi necesar sa se faca o atenta preselectie inainte de festival, cu un juriu de specialitate, pe baza unor vizionari in concert. Nu stiu pe ce criterii au fost promovati cei de anul acesta, dar cativa nu isi meritau locul pe scena! S-auzim de bine si felicitari Alinei! Am citit cronicile festivalului. N-am fost acolo si vroiam sa-mi fac o idee. In paralel cu cititul, ascult concertele pe raio3net. Felicitari autoarei pentru obiectivitate, curaj si perseverenta. Intr-adevar, o manifestare de acest gen ar trebui sa educe, sa ajute, sa lumineze cate putin sufletul fiecaruia. Totusi, realistic vorbind, un festival de o asemenea diversitate a mesajelor nu va reusi niciodata sa slujeasca unei singure idei. E limpede ca se dau de toate pentru toti, ca in final profitul sa fie multumitor. Si atunci e nevoie de un discernamant al spectatorului, care sa aleaga doar ce e bun. ATENTIE! E o lege a pietei capitaliste: Niciodata cei care oferteaza, nu vor alege in locul nostru. Noi trebuie sa separam neghina de secara! Partea buna e ca inca mai avem ce alege. Asa incat e normal ca unii sa fie nemultumiti de cutare artist si incantati de altul. Asculti ce iti place, ce iti FACE BINE si pleci cand esti deranjat. Simplu.
O mica remarca legata de artistii “mai putin consacrati”. Cred ca ar fi necesar sa se faca o atenta preselectie inainte de festival, cu un juriu de specialitate, pe baza unor vizionari in concert. Nu stiu pe ce criterii au fost promovati cei de anul acesta, dar cativa nu isi meritau locul pe scena!
S-auzim de bine si felicitari Alinei!

]]>
By: Bogdan http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3982 Bogdan Tue, 27 Jul 2010 12:39:21 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3982 erata : P.S. Pertinente cronici per total. erata :
P.S. Pertinente cronici per total.

]]>
By: Bogdan http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3981 Bogdan Tue, 27 Jul 2010 12:38:31 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3981 ieri am ajuns acasa din vama, si inca sunt foarte obosit dupa un drum de 21 de ore. scriu cu intarziere tocmai datorita faptului ca desi puteam avea acces la internet in vama, am decis sa nu. sunt de acord cu ceea ce ati scris pana acum legat de un prezentator decent, de garduri, de forte de ordine, de jandarmi nesimtiti, de "recitalurile de exceptie" si multe altele . insa ce m-a nemultumit cel mai tare a fost gunoiul. in fiecare seara multi dintre artisti ne-au rugat sa lasam plaja curata. in mare parte a ramas curata, dar doar dupa ce foarte putini dintre noi au luat sacii menajeri rosii si au inceput sa are nisipul din primul rand din fata scenei si pana la corturi. mare rusine publicului. prea mare rusine. acesta mi s-a parut mie cel mai negativ aspect. as mai fi vrut sa vad anumiti artisti , care dupa parerea mea au lipsit (Maria M. Danaila, V. Socaciu, Poesis, sau A. Ivanitchi, Mircea Bodolan ... ) . in fine, asta e o problema strict personala. Nu sunt de acord nici cu bannerul, cu tricourile, cu esarfele de anul acesta, dar din nou o chestie strict personala. Dar peste toate, ma bucur ca am fost si anul acesta acolo, in primele randuri si am simtit artistii si emotiile pe care le simt in fiecare an la Folk You!. Ne vedem la Joia de Folk ! P.S. : pert ieri am ajuns acasa din vama, si inca sunt foarte obosit dupa un drum de 21 de ore. scriu cu intarziere tocmai datorita faptului ca desi puteam avea acces la internet in vama, am decis sa nu. sunt de acord cu ceea ce ati scris pana acum legat de un prezentator decent, de garduri, de forte de ordine, de jandarmi nesimtiti, de “recitalurile de exceptie” si multe altele . insa ce m-a nemultumit cel mai tare a fost gunoiul. in fiecare seara multi dintre artisti ne-au rugat sa lasam plaja curata. in mare parte a ramas curata, dar doar dupa ce foarte putini dintre noi au luat sacii menajeri rosii si au inceput sa are nisipul din primul rand din fata scenei si pana la corturi. mare rusine publicului. prea mare rusine. acesta mi s-a parut mie cel mai negativ aspect.
as mai fi vrut sa vad anumiti artisti , care dupa parerea mea au lipsit (Maria M. Danaila, V. Socaciu, Poesis, sau A. Ivanitchi, Mircea Bodolan … ) . in fine, asta e o problema strict personala.
Nu sunt de acord nici cu bannerul, cu tricourile, cu esarfele de anul acesta, dar din nou o chestie strict personala.
Dar peste toate, ma bucur ca am fost si anul acesta acolo, in primele randuri si am simtit artistii si emotiile pe care le simt in fiecare an la Folk You!. Ne vedem la Joia de Folk !
P.S. : pert

]]>
By: Ganditorul http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3962 Ganditorul Tue, 27 Jul 2010 06:49:31 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3962 Neata'!!! Alina , Ai farmec , si in acelasi timp fioroasa. Referitor la limba romana "Corecta" 1% ai dreptate , motivul : nu am timp sa stau pe net si cand apuc un moment de libertate scriu la repezeala , poate ca ma grabesc sa scriu cat mai condensat(mancand din litere) lasand loc unei adieri de rebus . Neata’!!! Alina , Ai farmec , si in acelasi timp fioroasa. Referitor la limba romana “Corecta” 1% ai dreptate , motivul : nu am timp sa stau pe net si cand apuc un moment de libertate scriu la repezeala , poate ca ma grabesc sa scriu cat mai condensat(mancand din litere) lasand loc unei adieri de rebus .

]]>
By: Alina Ioana Deac http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3961 Alina Ioana Deac Mon, 26 Jul 2010 23:07:35 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3961 @ Ganditorul: daca nu eram de aceeasi varsta nu-ti permiteai sa-mi comunici ca ai fost in Vama? Nu se face sa acuzi pe cineva de chestiuni total neadevarate, apoi, dupa ce ti se raspunde frumos si argumentat, sa o intorci ca la Ploiesti, sa o dai profesoral si superior pe "se poate mai mult, dragii mosului" , ba sa-ti mai si umpli discursul de pupici si diminutive. Si toate astea n-ar fi fost atat de grave daca ai fi spus ceva coerent si intr-o limba romana corecta. Pe mine una m-ai cam lasat in ceata. Pana la urma ce vrei sa sustii? @ Ganditorul: daca nu eram de aceeasi varsta nu-ti permiteai sa-mi comunici ca ai fost in Vama?
Nu se face sa acuzi pe cineva de chestiuni total neadevarate, apoi, dupa ce ti se raspunde frumos si argumentat, sa o intorci ca la Ploiesti, sa o dai profesoral si superior pe “se poate mai mult, dragii mosului” , ba sa-ti mai si umpli discursul de pupici si diminutive. Si toate astea n-ar fi fost atat de grave daca ai fi spus ceva coerent si intr-o limba romana corecta. Pe mine una m-ai cam lasat in ceata. Pana la urma ce vrei sa sustii?

]]>
By: marius http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3958 marius Mon, 26 Jul 2010 18:49:22 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3958 I like , super comentariile si putin rautacioase dar constuctive va iubesc si va urasc in acelasi timp pt ca aveti timp si de generatia urmatoare. Fox Studis I like , super comentariile si putin rautacioase dar constuctive va iubesc si va urasc in acelasi timp pt ca aveti timp si de generatia urmatoare. Fox Studis

]]>
By: Ganditorul http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3957 Ganditorul Mon, 26 Jul 2010 18:05:22 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3957 pt Alina : Scuze Alinutza ... cred ca suntem de aceiasi varsta si o sa-mi permit sa-ti comunic ca am fost in Vama din 14 iulie , si in fiecare seara m-am plimat printre voi ... dar nu asta este important. Problema este sa nu te mai simtzi jignita dar cred ca totusi se poate si mai mult ... si gandestete mai profund , ca se poate mai mult si poate folkblog devine o adevata "Miscare de Rezistenta" .... sau partizanii "Constiintei"... Te pup ... si poate reusesc sa apuc sa te cunosc mai Bine... si tu pe Ganditorul.... pt Alina : Scuze Alinutza … cred ca suntem de aceiasi varsta si o sa-mi permit sa-ti comunic ca am fost in Vama din 14 iulie , si in fiecare seara m-am plimat printre voi … dar nu asta este important. Problema este sa nu te mai simtzi jignita dar cred ca totusi se poate si mai mult … si gandestete mai profund , ca se poate mai mult si poate folkblog devine o adevata “Miscare de Rezistenta” …. sau partizanii “Constiintei”… Te pup … si poate reusesc sa apuc sa te cunosc mai Bine… si tu pe Ganditorul….

]]>
By: Ganditorul http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3956 Ganditorul Mon, 26 Jul 2010 17:56:35 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3956 pt.Disi ... este adevarat ..Dinu trebuia sa cante mai mult nu ca el nu merita. Tudor ..parerea mea nu are ce sa mai caute in Vama... a pedofilizat Vama cu buna stiinta (scuze ca folosesc acest termen) ... in primul rand sa ma ierte consilierul lui de imagine dar blugii sunt pt o parada gay nu pt Vama si chiar atitudinea lui ... trist ce se intampla cu cei din Miscarea de Rezistenta.. pt.Disi … este adevarat ..Dinu trebuia sa cante mai mult nu ca el nu merita. Tudor ..parerea mea nu are ce sa mai caute in Vama… a pedofilizat Vama cu buna stiinta (scuze ca folosesc acest termen) … in primul rand sa ma ierte consilierul lui de imagine dar blugii sunt pt o parada gay nu pt Vama si chiar atitudinea lui … trist ce se intampla cu cei din Miscarea de Rezistenta..

]]>
By: Disi http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3886 Disi Fri, 23 Jul 2010 22:57:36 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3886 Dinu Olarasu merita sa cante mult mai mult! A fost chiar dezamagitor... Dupa parerea mea, trupa Vama si-a batut joc de toti cei care au cantat inaintea lor in cele 4 seri. Tudor Chirila arata si se comporta de parca de abia aterizase din centrul Costinestiului, cu fite de Mamaia. Nu meritau sa cante pe aceeasi scena cu ceilalti, nici macar cu "debutantii". Dinu Olarasu merita sa cante mult mai mult! A fost chiar dezamagitor…
Dupa parerea mea, trupa Vama si-a batut joc de toti cei care au cantat inaintea lor in cele 4 seri. Tudor Chirila arata si se comporta de parca de abia aterizase din centrul Costinestiului, cu fite de Mamaia. Nu meritau sa cante pe aceeasi scena cu ceilalti, nici macar cu “debutantii”.

]]>
By: Gaby http://folkblog.ro/2010/07/21/folk-you-2010-ultima-seara/comment-page-1/#comment-3885 Gaby Fri, 23 Jul 2010 11:39:11 +0000 http://folkblog.ro/?p=20260#comment-3885 Au fost cateva zile minunate, cu multa muzica buna si o atmosfera superba. Este prima oara cand ajung aici si mi-a placut foarte mult. Nu sunt asa de tanara (41 ani)dar nu am putut veni la editiile trecuta datorita diverselor motive personale. Am reusit anul acest ca impreuna cu sotul meu sa incercam sa ne transpunem in perioada Cenaclului si sa incercam sa-i prezentam copilului nostru de 10 ani o multime de artisti minunati si atmosfera care se creeaza intr-un asemnenea eveniment. A fost incantat cu toate ca nu a rezistat foarte mult, datorita oboseli. Au fost cateva zile minunate, cu multa muzica buna si o atmosfera superba. Este prima oara cand ajung aici si mi-a placut foarte mult. Nu sunt asa de tanara (41 ani)dar nu am putut veni la editiile trecuta datorita diverselor motive personale. Am reusit anul acest ca impreuna cu sotul meu sa incercam sa ne transpunem in perioada Cenaclului si sa incercam sa-i prezentam copilului nostru de 10 ani o multime de artisti minunati si atmosfera care se creeaza intr-un asemnenea eveniment. A fost incantat cu toate ca nu a rezistat foarte mult, datorita oboseli.

]]>