5 iulie 2010 – John Denver – Annie’s Song

De Lucia Marginean la data July 5, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Din nou o piesă din muzica de peste gard. De data asta, un artist pe care l-am descoperit acum câțiva ani, și-a cărui muzică mi-a priit din prima. John Denver, compozitor, poet și actor american, a fost unul din cei mai de succes artiști ai anilor ‘70.

Piesele lui acustice sunt adevărate bijuterii, iar înregistrarea de azi face parte din concertul său “Wildlife”, oferit publicului și sub forma unui dublu CD. Acest material discografic a fost lansat în 1995 și conține 28 de piese absolut minunate, fiind un veritabil best-of live.

Am doar câteva albume de care mă pot bucura în acest mod și care-mi fac foarte mare plăcere să le-ascult pe repeat, iar live-ul acesta e unul dintre ele. Printre invitații lui Denver din acest concert se numără și celebrul chitarist James Burton sau saxofonistul Jim Horn.

Mai multe despre acest artist, puteți afla urmărind filmul biografic Take Me Home: The John Denver Story, lansat în 2000, iar rolul lui John Denver este jucat remarcabil de către Chad Lowe.

Cântecul Annie’s song a fost compus în 1974 și inclus pe albumul Back home again. A fost dedicat soției sale Annie, iar Denver l-a compus în aprox. 10 minute, în timpul unei excursii în Aspen, Colorado, când toată bogăția și frumusețea naturii i-au servit drept sursă de inspirație.

Așadar, un artist extrem de sensibil și o piesă pe măsură. O zi frumoasă tuturor. happy

Comentariul tau :