27 iunie 2010 – Ovidiu Mihăilescu – 10 elefanţi

De Alina Ioana Deac la data June 27, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Astăzi îl voi chema pe Ovidiu Mihăilescu în scenă spre a vă da trezirea folkistică cea de toate zilele. Am ales din repertoriul său un cântecel care se potriveşte perfect cu starea politico-economică deloc veselă în care se află astăzi ţara noastră. O mică joacă muzicală, „o poveste despre tranziţie pentru copii şi … prim miniştri” în stilul ironic caracteristic al lui Ovidiu. Puţin haz de necaz nu strică niciodată, iar râsul a fost, nu o dată, o armă şi o formă de rezistenţă puternică.

Cel de-al 11-lea elefant (deşi judecând după statură n-ai prea zice că aparţine acestei specii) supărat foc că măsura de ieşire din criză prin exterminarea pensionarilor a fost considerată anticonstituţională a trecut la planul B. Urmează scumpiri, foamete, sărăcie dar, nu-i aşa, scopul scuză mijloacele dacă el, scopul, e nobil. Doar că unul e scopul declarat şi altul e cel real. Părerea mea.

Închei şi eu în stil ironic (şi uşor cam sadic în condiţiile date) cu „tradiţionalul” „Să trăiţi bine!” laughing

PS: Cei prezenţi la Suceava (sau  prin apropiere) îl pot vedea pe Ovidiu Mihăilescu în această seară pe scena Festivalului “La Suceava în Cetate”, la sala Dom Polski, începând cu ora 20:00

Comentariul tau :