6 mai 2010 – Tic Petroşel – Buruiană de argint

De Lucia Marginean la data May 6, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Astăzi vă aducem o piesă extrem de interesantă, scrisă de Tic Petroşel pe versurile poetului Emil Brumaru. Acest cântec face parte dintr-un proiect inedit -- Brumariada -  realizat în 2004 şi care cuprinde în jur de 14 piese, toate compuse pe versurile erotice, uneori scandalos de frumoase, ale lui Brumaru.

Tic Petroşel va susţine în această seară un recital în cadrul Festivalului de Folk de la Arad şi va fi acompaniat de Marlene Hristea (pian) şi Sandu Dimitrescu (chitară). În prezent, artistul lucrează la înregistrarea acestui material, care acum poate fi ascultat şi văzut doar pe YouTube.

Aceasta este o înregistrare din 2005 de la Casa Eliad din Bucureşti, iar titlul original al poeziei lui Emil Brumaru este Cântec de iertare. Mai multe detalii interesante despre Tic Petroşel puteţi găsi în acest interviu, acordat echipei Folkblog în toamna anului trecut.

Să aveţi o zi cu soare. happy

PS. Tot în această seară, pe scena Festivalului de folk de la Arad, vor mai urca Adrian Ivaniţchi, Dinu Olăraşu, Dan Iliescu (Timpuri Noi), Emeric Set, Dan Vană şi Maria Gheorghiu.

Comentariul tau :