11 aprilie 2010 – Adrian Berinde – Cartea de gheaţă

De miragecj la data April 11, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Bună dimineața, dragilor şi dragelor! Pentru azi v-am pregătit un artist special, un artist de care ar trebui să ne bucurăm mai mult, pentru că-l avem printre noi, iar lucrul acesta ar trebui generalizat pentru puţinii artiști adevărați care mai încearcă să ne ofere lucruri frumoase şi de calitate. Nu zic că nu e frumos şi de bun simţ să ne aducem aminte, din când în când, de cei ce nu mai sunt, dar parcă mai frumos şi mai corect este să le arătăm respectul cuvenit şi dragostea noastră cât sunt aici, cu noi, ulterior parcă e uşor tardiv, sună poate cinic, dar aşa este.

Adrian Berinde, căci despre el e vorba, e o specie rară de artist, aş zice unică în peisajul tot mai sterp al muzicii româneşti, poate îs vorbe mari şi pentru unii ascultători de folk, fără sens. La fel de bine, poate că muzica ce o oferă el e mai greu de digerat, poate că versurile lui nu apelează la coarda sensibilă a românului, așa cum face o poezie pe care o știm cu toții, dar cu siguranță e o muzică şi o poezie în spate, care nu-i va lăsa deloc reci pe cei care au minte să înțeleagă şi urechi să audă.

Piesa ce v-o propun, “Cartea de gheaţă” pe numele ei, deschide albumul Negru de fum, lansat de Adrian Berinde în 1996 şi care a fost înregistrat la studioul Taurus din Cluj-Napoca. Pentru cei interesați, îl puteți asculta azi pe Adrian Berinde în emisiunea Luna Pătrată, de la Radio Lynx, începând cu ora 16.00. Vă salut cu respect, spunându-vă “Bună dimineața, prieteni! Pe curând, la revedere!

P.S.: Conform unei surse, azi unul dintre clujenii noștri dragi împlinește niște ani, în numele echipei îi urez: La mulți ani, Gabi Ghita! Să fii fericit şi sănătos, muzici faine de ascultat/cântat şi tot ce-ţi mai doreşti !


<

2 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. LA MULTI ANI GABI!

  2. La multi ani, Gabi!

Comentariul tau :