6 aprilie 2010 – Adrian Jacotă – Cântec de inimă albastră

De Lucia Marginean la data April 6, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

Vă aducem astăzi în atenţie un folkist despre care nu se mai aude acum aproape nimic. Aşa s-a întâmplat, dealtfel, cu mulţi dintre cei care au trecut, la un moment dat, prin Cenaclul Flacăra. Conjunctura, mesajul, talentul sau consecvenţa sunt doar câţiva din factorii care au trasat sau curmat (uneori ingrat) drumul puzderiei de muzicieni/muzicanţi de la acea vreme.

Adrian Jacotă, născut la Hudeşti, Botoşani, este unul dintre aceştia, poate cel mai cunoscut pentru Cântecul de inimă albastră (unul din acelea care îţi rămâne în minte exclusiv datorită vorbelor), cântat pe scenele cenaclului. Anul trecut, Adrian Jacotă a lansat o carte de versuri, Furia iluziei, aparută la Editura Axa din Bucureşti.

Acest cântec a fost scris pe versurile lui Mircea Dinescu (titlul original, Mai ştii), iar textul apare în volumul Proprietarul de poduri (antologie, 1991).

Aceeaşi piesă e acum cântată şi de Mihai Mărgineanu, care schimbând un pic poezia cu pricina şi orchestrând originalul, a legat vorbele, dându-le un strop de… pasiune sensibil manelisto-ispititoare… tongue

Comentariul tau :