29 martie 2010 – Pasărea Colibri – Ulise

De Alina Ioana Deac la data March 29, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

‘Neaţa bună, dragilor! Pentru că aseară i-am revăzut pe cei de la Pasărea Colibri într-un concert organizat de “Servus Cluj,” ne-am gândit că n-ar fi o idee rea să vă invităm să începeţi săptămâna cu ei.

Pentru că cineva ne întreba, oarecum intrigat, „ce fel de concert Colibri o fi ăsta, dacă Florian Pittiş nu mai e printre noi?”, vă vom aminti că ultimul proiect Pasărea Colibri (apărut cu mulţi ani înaintea morţii lui Pittiş) îl avea deja în componenţa trupei  pe Marius Baţu în locul regretatului actor. Şi chiar dacă la ora aceea mă număram şi eu printre fanii intrigaţi de această schimbare, nu a trecut mult timp până să-mi dau seama de adevărata valoare a noului membru al trupei şi, prin urmare, să-i accept şi în această nouă formulă.

Anii au trecut şi, de curând, Pasărea Colibri se pare că a revenit pe scenă. Dacă aş avea ceva să le reproşez, nu ar fi vorba în niciun caz de formula în care cântă, cât de repertoriul care este exact acelaşi din vremurile lor de glorie. Chiar dacă piesele lor îmi sunt extrem de dragi şi-mi amintesc de nişte vremuri tare frumoase, sper că succesul de care încă se bucură să-i motiveze să ne aducă şi ceva nou.

Pănă una-alta, vă las cu un videoclip din concertul aniversar “Pasărea Colibri -- 10 ani”, susţinut pe data de 12 decembrie 2002. Un cântec ce-l are ca solist pe Marius Baţu şi care este inclus şi pe cel mai recent album Poesis (Eugen Baboi şi Marius Baţu) -- „Babilon” (apărut în 2007) :

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. “Pasarea Colibri” a avut un succes de public enorm cat timp a facut Florian Pittis parte din formatie.
    Concertul din 28 martie a avut loc in ziua de Florii.Cred ca ar fi fost frumos din partea colegilor lui, sa-i dedice acest concert.

Comentariul tau :