Daniel-Silvian Petre & Emil Kindlein lansează “Overdose”

De cantafabule la data March 18, 2010   in Rubrica LANSĂRI

OverdoseEdiţia 2009 a Festivalului de muzică folk “Om Bun” oferea drept câstigători ai trofeului două nume aparent necunoscute în lumea muzicii folk: Daniel-Silvian Petre şi Emil Kindlein. Şi totusi, cei doi nu sunt nici pe departe nişte anonimi, Petre fiind cunoscut ca solist vocal al trupelor Survolaj şi Chin, iar Kindlein activând ca şi chitarist în Not For Sale şi Şcoala de corecţie. Proiectul celor doi, intitulat sugestiv “Napalm d’Or“, este oarecum tânăr, fiind demarat abia anul trecut şi aduce cu sine un folk ce fuzionează cu elemente de blues şi rock acustic.

Foarte repede s-a născut şi primul album, “Napalm d’Or” (noiembrie 2009), cu texte din volumul de poezii cu acelaşi nume al lui Daniel-Silvian Petre, apărut în anul 2008, la Editura Brumar, un album cu sonorităţi moderne, îmbinări plăcute de voce, chitară, muzicuţă, blockflöte şi percuţie.

Activitatea muzicală a celor doi se dovedeşte deosebit de prolifică, pentru că iată, pe 27 martie, de la ora 21.00, la Clubul Porto-Arte din Timişoara (mai bine cunoscut drept Vaporul), va avea loc deja lansarea celui de-al doilea album, “Overdose”. La fel ca şi primul material, albumul care stă să apară este realizat tot pe versurile lui Daniel-Silvian Petre, de pe albumul de poezii omonim.

Invitatul celor doi este Călin Bârcean, realizatorul serilor de folk din Porto-Arte, iar evenimentul este prezentat de Bogdan Puriş, de la Radio Timişoara. Biletele la concert costă 10 lei.

Cred că este o chestie faină că se nasc astfel de proiecte muzicale, cum este cel al lui Daniel-Silvian Petre şi Emil Kindlein, pentru că iată, doi muzicieni care provin dintr-o sferă, rockul, apropiată şi în acelaşi timp îndepărtată de folk, s-au aplecat asupra acestui curent muzical şi o fac, zic eu, destul de bine. Lucrul care mă bucură, e acela că ei cântă poezie, nu texte. Ceea ce nu-i de ici, de colo.


Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. buna ma numesc cristina si am 10 ani…sunt eleva in clasa a -3-a si as vrea sai transmit lui domn emil kindlein profesorul meu ca ii ador melodia cu sunt tanar kisskisssi as vrea sa ma invete sa cant cu chitarakisskiss

Comentariul tau :