Set şi meci

De miragecj la data February 22, 2010   in Rubrica CRONICUŢA CU PERIPEŢII

img_4784 De ceva timp mi-am cam pierdut plăcerea de a merge la concerte, cauza principală e clar suprasaturaţia, la un moment dat devine anost să auzi aceeaşi placă repetată parcă la nesfârşit. De ce să nu recunosc, mersul la concerte aproape a devenit doar un motiv de socializare.

Cam cu starea asta m-am dus şi joia trecută la concertul Emeric Set, dar de cum am intrat, mi-am dat seama că de data asta va fi altfel: sala aia mare şi rece a Pub-ului era plină, toate mesele rezervate, multe chipuri necunoscute, dar şi multe revederi după luni şi luni, fumul de ţigară deja gros, mesele tapetate cu sticle de bere sau vin, râsetele şi urletele din jur, toate acestea anunţau o seară mare şi aşa a şi fost.

Concertul a început cu … un sound-check şi a fost singurul lucru care mi-a displăcut total, părerea mea că nu se face aşa ceva, mai ales pe o sonorizare atât de proastă ca cea din Irish & Music Pub, din păcate profesionismul în folk e încă un termen destul de abstract. Dar trecem şi peste asta, un înghiţit în sec e câteodată sănătos, asta pentru că a urmat probabil cel bun concert din noua locaţie a folkului clujean.

Atmosfera a fost una cu care rar m-am întâlnit în ultima vreme, adică faină rău: trupa în formă şi cu chef de cântare, hit după hit – Nebun de alb, Războoooi, Oraţie de nuntă, Noapte de unu singur, Bună varianta rea etc. – public într-un mare fel (nota 10 şi respecte şi consideraţii), mai bine de două ore de cântat non-stop şi mai ales live, n-are sens să mă mai lungesc, a fost o nebunie frumoasă rău şi care sper să se repete joi de joi, dacă nu cer prea mult, prea mult, prea mult big grin.

Nu-mi rămâne altceva de făcut decât să-i felicit pe cei cinci de pe scenă: Adelina Boloţ (backing vocals), Gabriel Ghita (clape), Sorin Zamfir (percuţii), Răzvan Krivach (chitară electrică si backing) şi bineînţeles pe “the last”, dar cu siguranţă “not the least”, Emeric Imre. Pe care vreau să-l felicit în mod special pentru că a avut ştiinţa, nu doar norocul să-şi alăture aşa oameni valoroşi.

Vă salut cu respect, spunându-vă “Bună seara, prieteni! Pe curând, la revedere” şi fiţi pe fază, în curând vom publica povestirile noastre de după concert cu Imi şi Setul lui.

Galerie foto :

2 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Cea mai TARE trupa de folk la ora actuala!
    Felicitari EMERIC SET!

  2. [...] Atmosferă caldă, oameni veseli şi nişte muzicieni care fac Muzică, nu zgomot. Despre cum a fost acolo, a scris colega noastră Miragecj, aici. [...]

Comentariul tau :