Răzvan Krivach la Eurovision 2010

De Simona Cristina Reck la data February 11, 2010   in Rubrica SPECIAL

Update: Pentru că se doreşte o participare cât mai mare a telespectatorilor la stabilirea reprezentantului României în finala de la Oslo, anul acesta votul se va exprima gratuit prin apelarea unui număr verde.Melodia favorită poate fi votată o singură dată de către acelaşi telespectator iar liniile telefonice se vor deschide odată cu începutul primei piese intrate în concurs şi se vor închide la aproximativ 30 de minute după finalul ultimei melodii.

În urma emisiunii Ne vedem la TVR s-a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea în care vor fi interpretate piesele în cadrul Selecţiei Naţionale pe data de 6 martie, astfel că piesa Jackpot -- Răzvan Krivach va intra prima în concurs.

razvanFinala din acest an a celui mai mare concurs de muzică din Europa se va desfăşura la Oslo, în Norvegia pe data de 29 mai 2010.

În urma preselecţiei, juriul de specialitate a decis ca în faza naţională să intre 16 piese, iar în cadrul finalei din 6 martie va fi desemnată piesa care va reprezenta România la Eurovision.

Între finalişti se numără şi clujeanul nostru de la Satu Mare, Răzvan Krivach, una din cele mai bune voci româneşti ale momentului, care participă cu piesa Jackpot, compusă de el împreuna cu Anca Mariaş, iar textul este scris de Răzvan, Tudor Rogoz şi Gia Şandru.

În cadrul finalei naţionale din 6 martie de la Circul Globus din Bucureşti, Răzvan Krivach va urca pe scenă alături de Anca Mariaş, Tudor Rogoz (bass), Răzvan Rotiş (toba mare) şi Ştefan Szasz (pian).

CARTE DE VIZITĂ

- Răzvan Krivach s-a născut la 8 aprilie 1977 în Satu Mare.

- A absolvit Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, secţia Canto.

- Încă din anii de gimnaziu, obţine premii importante la festivaluri naţionale precum Constelaţii Rock-Râmnicu Vâlcea, Indie Fest-Paşcani, Posada-Câmulung Muscel, Jazz Napocensis-Cluj-Napoca, SamRock-Satu Mare sau Young Rock For Youngs de la Piatra Neamţ.

- În 2001 a participat la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2001 şi a ajuns printre finalişti.

- În 2003 s-a calificat în faza naţională la Eurovision 2003, cu piesa Once upon a Time.

- În 2003 obţine 7 premii din 11 la Festivalul Naţional de Creaţie “Iuliu Merca”.

- În acelaşi an obţine 4 premii în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, inclusiv Trofeul la secţiunea Interpretare.

- În 2004 participă pentru prima dată la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur.

- Din 2007 iniţiază proiectul muzical Aromatic Events -- ce cuprinde Acoustic Aroma, Noise Aroma, Seraphic Aroma, Electrospheric Cantata (Gadget Aroma) şi Psihi Aroma .

- În aprilie 2007 se alatură trupei clujene Emeric Set (chitara electrica, backing vocal) împreună cu care susţine recitaluri pe cele mai importante scene naţionale, printre care festivalurile Om Bun, Folk Maraton sau Folk you.

- În 2008 participă din nou la Festivalul Cerbul de Aur şi câştigă Trofeul festivalului.

Finala Naţională Eurovision 2010 va fi transmisă în direct sâmbătă, 6 martie, iar votul telespectatorilor va cântări în proporţie de 50%, aşadar Răzvan Krivach va avea nevoie şi de susţinerea publicului pentru ca piesa Jackpot să reprezinte România la Eurovsion.

Detalii privind sistemul de televoting gasiţi aici.

Mai jos puteti urmări înregistrarea piesei Jackpot, în cadrul emisiunii “Ne vedem la TVR”, din data de 6 februarie 2010.

7 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Felicitari pentru piesa de exceptie si pentru interpretare.
    Mult succes la concurs! Te vrem la Oslo! Meriti din plin!

  2. Multa, multa bafta !!!
    Cu asemenea participant avem sanse, in sfarsit !!!

  3. JACK POTT si Razvan Krivach este unica solutie sa avem o sansa la Oslo!
    Jack Pott Goo….Oslooo!!!

  4. Este prea bună piesa asta, iar interpretarea pe măsură. Sper s-ajungă la Oslo. Baftă multă!

  5. [...] că puneţi mâna pe telefoane şi votaţi  GRATUIT Jack Pott & Răzvan Krivach , ca să avem şi noi o reprezentare aşa cum se [...]

  6. cea mai buna voce,cea mai buna melodie.merita sa cistige razvan krivach primul loc

  7. cea mai buna voce,cea mai buna melodie-razvan krivach merita sa cistige locul 1

Comentariul tau :