22 ianuarie 2010 – Mircea Baniciu – Balada dragostei

De Alina Ioana Deac la data January 22, 2010   in Rubrica PIESA ZILEI

După cum anunţam în rubrica noastră de Concerte, locuitorii oraşului Turda (dar şi clujenii, că vorba aia, Turda-i aci, la doi paşi) vor avea parte, în această seară, de un spectacol de muzică folk ce-i are ca invitaţi pe Mircea Baniciu & Sorin Voinea, Doru Stănculescu & Sorin Minghiat, Adrian Sărmăşan & Laci Kovacs.  Spectacolul va avea loc la Teatrul de Stat Turda, începând cu ora 19:00, iar intrarea este liberă.

Cu ocazia asta ne-am gândit că n-ar strica să-l lăsăm pe unul dintre cei ce vor urca pe scena din Turda să vă dea astăzi trezirea. Prin urmare, v-am pregătit un cântec marca Mircea Baniciu, scris pe versurile lui Dan Verona, piesă pe care o găsiţi pe albumul Secunda 1 (Electrecord, 1989), reeditat pe Vinyl Collection-ul apărut în 2008.

Această reeditare m-a bucurat mult şi cred că artiştii trebuie să fie conştienţi că vinyl-urile trebuie înlocuite cu CD-uri, dacă vor ca piesele lor vechi să rămână în istorie. Dincolo de asta însă, de la Mircea Baniciu mi-aş dori şi un material nou-nouţ, nu de alta dar, aşa cum am mai spus-o în numeroase rânduri, amintirile sunt frumoase, dar folkul nu poate trăi la nesfârşit din ele. Noi sperăm ca dorinţa asta a noastră să fie împlinită cât mai curând. happy



Comentariul tau :