29 decembrie 2009 – Ada Milea – Colind horror

De Alina Ioana Deac la data December 29, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

În ciuda crizei finanicare, şi anul acesta, ca în fiecare an, în toiul sărbătorilor de iarnă, cazurile de internări în urma exceselor alimentare şi de băuturi bahice au fost la ordinea zilei.  Că aşa-i românu când se veseleşte happy

Cu sau fără criză, tot facem noi pe dracu-n patru pentru ca masa de Crăciun să fie îmbelşugată. Şi după ce reuşim să o scoatem la capăt cu toate, de bucurie ne punem pe înfulecat şi pe băut fără măsură. De semnificaţia adevărată a sărbătorilor cam uităm. Stomacul să fie fericit, că în rest ce mai contează?

Asăzi am ales pentru voi un cântec de sezon ce vorbeşte, pe un ton satiric, de un umor negru aş zice, despre această tristă realitate. Un cântec care, chiar dacă (sau tocmai pentru că) ne face să râdem de noi înşine şi lumea în care trăim, a fost compus cu scopul de a ne pune pe gânduri şi, de ce nu, de a ne corecta defectele.

Dealtfel, cam acesta e în general scopul cântecelor marca Ada Milea, artistă controversată şi incomodă, pentru unii chiar indigerabilă, dar cu un public extrem de numeros, în ciuda stilului necomercial pe care-l abordează.

Aşadar, pentru astăzi, un „Colind horror”, apărut pe albumul „Absurdistan” (Intercont Music, 2003), muzica şi versurile semnate, ca de fiecare dată, de Ada Milea.




Comentariul tau :