Adriana Ausch la Sala Radio din Cluj-Napoca

De Alina Ioana Deac la data November 24, 2009   in Rubrica EVENIMENT

adrianaausch

După cum vă anunţam şi în alte articole, mâine, 25 noiembrie 2009, clujenii iubitori de folk vor avea ocazia întâlnirii cu un nume important al genului, doamna Adriana Ausch. Noi am avut ocazia să o vedem zilele trecute în cadrul Festivalului “Bistriţa Folk” şi credem că e o experienţă pe care ar fi bine să nu o rataţi. În cele ce urmează, vă prezentăm comunicatul de presă transmis de cei de la Radio Cluj, cei care au facut posibilă revenirea Adrianei Ausch în ţară, atât pentru concertul bistriţean, cât şi pentru cel de mâine de la Sala Radio din Cluj-Napoca:

“Mâine, 25 noiembrie, la ora 19.00, Radio Cluj va fi gazda unei seri magice de muzică folk şi mai mult, cu o prezenţă distinctă şi inconfundabilă: Adriana Ausch. Reîntâlnirea cu una dintre gloriile clujene ale folk-ului anilor ‘70 are loc după o absenţă de aproape trei decenii a artistei de pe scena Clujului.

Concertul Adrianei Ausch, care se va desfăşura în sala de concerte din strada Donath 160, va fi prefigurat de recitaluri ale lui Florin Zaharescu, amfitrion al întâlnirii, Martha Szony la pian, Adrian Ivaniţchi, Florin Săsărman şi Alexandru Filip. Cu această ocazie artista îşi va prezenta albumul Calul albastru, pe care publicul va avea ocazia să-l achiziţioneze de la standul special amenajat. Intrarea la spectacol este liberă.

La fel ca în cadrul festivalului concurs pentru tineret Bistriţa Folk din 21 noiembrie, recitalul artistei va aluneca şi înspre limbile engleză, franceză, germană şi alte genuri muzicale, precum cabaretul, pe care îl abordează de câţiva ani, în Statele Unite. „Publicul de la Bistriţa a fost foarte cald, iar pentru mine a fost interesant momentul în care am trecut de la folk la cabaret. Într-un context încărcat de muzică folk, am riscat abordând şi altceva, m-am dus pe o muchie de cuţit. Însă am vrut să arăt că nu mai sunt simpla fată cu chitara pe care o cunoşteau oamenii şi, spre surpinderea mea, ei au reacţionat extraordinar. Spectacolul de la Cluj însă îmi va acorda mai multă libertate, iar contextul îl voi crea împreună cu invitaţii mei. Şi acolo vreau să arăt evoluţia mea şi ceea ce mă reprezintă astăzi, pe lângă folk, a mărturisit Adriana Ausch.

Spectacolul extraordinar Adriana Ausch şi invitaţii ei este organizat în cadrul „Serilor Diligenţei de bizanţ” Radio Cluj şi este sprijinit de Sara Grand Hotel, Banca Transilvania, Vitrina Advertising şi Pizzeria Mamma Mia. Partenerii media ai evenimentului sunt TVR Cluj, Cluj Express On-line, Cluj 24 FUN, Monitorul de Cluj, Făclia, Foaia Transilvană şi Folkblog.

Una dintre emblemele culturale ale oraşului Cluj-Napoca, Adriana Ausch s-a impus prin particularităţile interpretative care îi fac pe admiratorii de cândva să-şi amintească şi azi piesele ei. Născută în Tîrgu-Mureş, a studiat 12 ani pianul în oraşul natal, a făcut studii de arhitectură şi a emigrat în 1988 în Israel. A locuit apoi în Germania, Franţa şi Statele Unite ale Americii, unde artista s-a stabilit de mulţi ani şi actualmente predă artă muzicală la colegiul Longy din Cambridge, Boston. “

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.radiocluj.ro

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. [...] [Articol preluat de pe Folkblog.ro] [...]

Comentariul tau :