I don’t know what’s wrong or right

De miragecj la data October 25, 2009   in Rubrica EDITORIAL

Acum vreun an, povestea mea cu folkblogul începea să se lege. La început, totul a fost o joacă, mai o poză, mai un articol, nimic deosebit, dar în ultima vreme lucrurile au devenit cât de cât serioase, timpul şi energia alocate acestui proiect s-au mărit considerabil. Încurajaţi de nişte oameni care, printre altele, sunt implicaţi considerabil în acest fenomen, ne-am schimbat atitudinea, am început să zicem lucrurilor pe nume, în esenţă, nu ne mai minţim frumos. Pe lângă aprecierile unora care ne-au încurajat că suntem pe direcţia bună, au apărut şi acuzele gratuite, care combinate cu poveştile mai puţin plăcute pe care, vrând, dar mai ales nevrând, le-am auzit sau chiar trăit, m-au făcut să-mi doresc ca după concertul lui Dinu Olăraşu din Music Pub toată lumea asta construită în ultimul an, să se prăbuşească odată pentru totdeauna. Premize existau, multe chiar, dar n-a fost deloc aşa.

Când ai de-a face cu un Olăraşu prezent si în mare formă, când e doar muzică şi poezie, când sala aia mare şi rece e plină de oameni faini, când spiritului “Autografului” chiar se simte în aer, când rând pe rând pe scena pe lângă actorul principal şi-au intrat în rol şi foarte bine Ionuţ Mangu, Horia Stoicanu, Ioan Onişor, Florin Toloargă şi fie de la mine, Emeric Imre big grin, când chiar dacă ştii că a doua zi ai treabă, te pierzi în poveşti cu oameni cu care rezonezi la perfecţie, când a doua zi întârzii două ore la servici şi parcă ţi se rupe, abia atunci îţi dai seama că deşi ai vrea ca lumea să perceapă altfel “zbaterea ta”, parcă se merită şi aşa, oamenii care-ţi sunt aproape şi te susţin, contează, în fond. Ei ştiu să-ţi spună frumos unde e problema, nu te acuză nefondat că ai personal ceva cu cineva.

Suntem convinşi că nu deţinem adevărul absolut, poate gusturile noastre muzicale nu-s întotdeauna dintre cele mai bune, dar aşa cum am zis în pagina de prezentare a acestui site, înainte de toate suntem un blog, iar blogul presupune ceva personal, anume idei şi gusturi personale. Nu suntem jurnalisti şi sincer, având în vedere starea de fapt din mass-media mioritică, e ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Ca să concluzionez, nu o să promovăm niciodată muzici în care noi nu credem, nu o să mai scriem niciodată cât de bine a sunat X, când de fapt a fost un zdranga-zdranga perfect executat, folkul, aşa cum bine zicea Mircea Florian în interviul pe care ni l-a acordat, trebuie să fie acel conglomerat dintre muzică şi poezie, noi despre asta ne dorim să scriem. Şi cu orice risc, doar despre acele muzici care ne oferă aşa ceva vom scrie.


5 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Draga Alina-Mirage, am citit cu mare atentzie acest articol, incantat in primul rand de concizia si densitatea materialului. Apoi, Alina Deac mi-a spus ca tre sa ma simt vizat de anumite pasaje, ceea ce bineintzeles ca mi-a parut deosebit de flatant. Multzumesc.
    Vizita la Cluj a fost o experientza greu de uitat si sper sa va revad pe totzi cu bine in decembrie.
    Horia

  2. @Horia : magulitor commentul tau, merci tare mult.
    da trebui sa te simti vizat, alaturi de tine mai sunt 2 oameni, vinovati pt. ceea ce suntem acum, Bodi si Sandu, ei au fost primi care ne-au zis ca nu ajutam pe nimeni nezicand lucrurilor pe nume.
    iar faptu ca avem prieteni ca Ionut,Mishu, Florin, Lae, Alina sau ca tine, care ne citesc si ne sustin (sper cel putin laughing ) pt. mine momentan e suficient, pt. cat timp nu stiu, vom vedea.
    da, seara de joi a fost memorabila . cu siguranta ne vom revedea in decembrie, “sa facem taraboi” happy .

  3. Ideea ta cu blogul este foarte buna! Am dat de cateva zile de el, si de atunci il vizitez zilnic. Am aflat datorita lui de o multime de concerte frumoase.. si cred ca o sa incep sa ma implic si eu mai mult in lumea folkului. Multumesc pentru initiativa ta frumoasa.. si continuabig grin

  4. ideea blogului nu-mi apartine eu doar m-am alaturat echipei big grin . oricum ne bucura tare mult ca-ti place!

  5. Imi place foarte mult blogul si cred ca va ajunge faimos. Cati membrii are echipa?

Comentariul tau :