12 octombrie 2009 - Zoia Alecu – Imnul somnoroşilor

De Maggie May la data October 12, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

Bună dimineaţa şi uşoară să vă fie această nouă zi de luni! Pentru această dimineaţă am ales o piesă pe măsura vitezei cu care roiţi înapoi către muncă. E vorba de Imnul somnoroşilor, piesă compusă de Zoia Alecu şi inclusă pe cel de-al doilea album, Cărări de maci, lansat in primăvara acestui an.

Acest al doilea disc a făcut subiectul câtorva discuţii ale noastre şi împreună am ajuns la concluzia că acest material este sub nivelul primului album, Vino aici, lansat în 2007. Ceea ce simt cu precădere la Cărări de maci e lipsa unui mesaj coerent care să străbată piesele cap-coadă şi nerabdarea de a-l scoate la lumină, grăbind astfel (poate) cursul firesc de distilare a emoţiilor şi stărilor creatoare.

Cu toate că simt că Zoia Alecu ar fi avut încă multă inspiraţie de picurat în acest al doilea album, Imnul somnoroşilor se potriveste de minune oricărei dimineţi de luni. Trezirea, aşadar! :-)

Popularity: 3% [?]

4 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. mie personal imi place zoia alecu, vocea ei deosebita si daca asculti cu atentie sigur gasesti mesaj si in cel de-al doilea album. oricum preferintele personale ar trebui sa ramana asa (personale), sa nu generalizam.

  2. corina si noua ne place si ne e f. draga Zoia, pe langa ca e un artist excelent, e si un om superb dar asta nu ne impiedica sa zicem daca ceva nu ne place. albumul Carari de Maci per ansamblu e mai slab ca Vino aici, are si piese bune asta-i clar, dar nu are greutate primului.

  3. am inteles ca nu intentie rea a fost critica, dar ma gandesc ca venind din partea cuiva care stie ceva despre muzica folk, ar putea avea urmari neasteptate (si nedorite). cineva care citeste critica asta pe un blog dedicat muzicii folk, se va gandi de doua ori inainte de a cumpara albumul, nu?

  4. crezi ca ajuta pe cineva daca eu zic ca un album e bun cand nu e. in primul rand nu-l ajut pe artist si in al doilea rand eu ca hai sa zicem “critic muzical”(pastrand proportiile) imi pierd credibilitatea. noi nu vrem sa promovam tot fenomenul ci doar pe cei care merita sau mai exact cei pe care-i consideram noi a fi buni si speciali, ne putem insela nu zic, dar toti de aici care dam cu subsemnatu pe folkblog, am ascultat mii si mii de ore de muzici si avem o scara de valori.

    si daca ar fi sa fac o recomandare legata de Zoia pentru cei ce n-o cunosc, i-as sfatui in primu rand sa cumpere da sa cumpere nu sa-l downloadeze de pe net, primul album abia apoi pe al doilea. si n-ar strica nici niste albume Sfinx Expierence, pt. a intelege mai bine cat de bine si fain poate canta Zoia.

Comentariul tau :