O “Deltă lunară” pe-o “Lună pătrată”

De Maggie May la data October 11, 2009   in Rubrica SPECIAL

raul_lae

Ce legătură o fi între aceste două nume, v-aţi putea întreba, înafară de trimiterea la un peisaj selenar uşor de intuit.

Ei bine, îmi revine bucuria de a vă vorbi astăzi despre nişte oameni din folkul românesc a căror muzică este, după părerea mea, cu totul altceva decât mare parte din ceea ce se produce azi pe segmentul acesta muzical.

Există câteva emisiuni de radio care işi dedică îndrăzneţ o parte din timpul de emisie exclusiv muzicii folk. Un astfel de exemplu este Radio Lynx, un post interactiv, angajat în lărgirea conceptului de radio online, prin menţinerea unei comunicări constante în real-time cu ascultătorii.

La fel stau lucrurile şi în cadrul emisiunii de folk “Lună pătrată”, găzduită cu mare pricepere de Alina Manole, în fiecare duminică, între 16.00 – 18.00. Pe durata celor două ore de emisiune, veţi putea lua parte la discuţii despre muzică, concerte, artişti, intra pe chat cu cei prezenţi în emisiune sau asculta piese cântate live în studio.

Ediţia de astăzi îi are ca invitaţi pe distinşii Raul Cârstea şi Constantin Neculae, un inedit tandem, vechi (ca vinul…) de 22 de ani. Cei doi au muncit “ca zevzecii” o bună bucată de timp pentru ca înregistrările primului lor disc să iasă exact aşa cum şi-au dorit.

Una din frumuseţile acestui album, intitulat nu întâmplător „Delta lunară”, e faptul că toate cele 17 piese sunt scrise pe versurile unor poeţi precum Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Mircea Dinescu, Negoiţă Irimie sau Adrian Păunescu. Albumul „Delta lunară” va fi lansat oficial pe data de 29 octombrie la Galeriile Artmark din Bucureşti.

O astfel de restituire salutară a unor bijuterii ale literaturii româneşti nu poate decât să ne bucure şi să ne redea încrederea că această întoarcere la reperele culturii noastre şi refuzul asimilării kitsch-ului impus cu forţa este poate forma de rezistenţă cea mai sinceră la abuzul mârşav al mai tuturor canalelor media.

Aşadar, vă invităm să descoperim împreună povestea plină de inspiraţie a „Deltei lunare”, azi la Radio Lynx cu începere de la orele 16.00.

Şi o piesă LIVE din cadrul Festivalului de Folk de la Arad din luna mai, anul acesta:

Popularity: 3% [?]

Comentariul tau :