Festivalul naţional de muzică folk “Chitara Dunarii” – Călăraşi

De Alina Ioana Deac la data October 3, 2009   in Rubrica EVENIMENT

În perioada 23-25 octombrie 2009, la Sala Teatrului Popular din Călăraşi, va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului concurs de muzică folk “Chitara Dunării”

După cum aţi putut afla din articolele noastre precedente, odată cu venirea toamnei s-a redeschis şi “stagiunea” de festivaluri de muzică folk în mai multe zone ale ţării. Despre câteva dintre acestea am scris deja şi urmează să mai aflaţi de la noi despre multe altele. Unul dintre aceste festivaluri urmează să aibă loc la Călăraşi, în perioada 23-25 octombrie, la Sala Teatrului Popular a oraşului de la malul Dunării.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi şi Centrul Cultural Judeţean, se află anul acesta la cea de-a doua ediţie şi are drept scop descoperirea de tinere talente ale genului şi promovarea muzicii folk în rândurile publicului călărăşean.

Concurs de interpretare

“Chitara Dunării” este un festival concurs la care sunt aşteptaţi să se înscrie artişti sau trupe folk ce vor prezenta în faţa juriului două compoziţii proprii şi o piesă din repertoriul consacrat al genului.

Pentru înscrierea în concurs participanţii trebuie să completeze formularul de înscriere (poate fi descărcat aici), pe care îl vor expedia, alături de un CD cu două piese (compoziţii proprii) în format mp3, un C.V. (care să conţină şi un număr de telefon mobil) şi o copie a actului de identitate la următoarea adresă: Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, Strada Independenţei nr. 20, Judeţul Călăraşi, Cod 910021, cu menţiunea: “Festivalul Naţional de Muzică Folk “Chitara Dunării” (pentru Liviu Anghel), sau pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 5 octombrie 2009.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare puteţi afla descărcând Regulamentul de participare.

Programul recitalurilor

În afară de concursul propriu-zis, pe scena festivalului de folk de la Călăraşi vor urca şi câteva nume consacrate ale genulului. Iată aşadar şi programul acestor recitaluri:

Vineri, 23 octombrie: Paul Arva şi Lucian Darie (laureaţii ediţiei 2008), Nicu Zota ( invitat R.F.I.) şi Ovidiu Mihăilescu

Sâmbătă, 23 octombrie: Walter Ghicolescu, Alina Manole, Zoia Alecu

Duminică, 25 octombrie: Ioan Onişor, Daniel Iancu, Eugen Avram

Popularity: 3% [?]

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. [...] aici AKPC_IDS += “10605,”;Popularity: 1% [...]

Comentariul tau :