Programul Festivalului Castanilor – In memoriam Gabi Dobre – Ploieşti

De Alina Ioana Deac la data September 28, 2009   in Rubrica EVENIMENTE FOLK

afis_ploiesti

După cum vă anunţam într-un articol anterior, în perioada 9 – 11 octombrie 2009, la Ploieşti, va avea loc Festivalului Castanilor – In memoriam Gabi Dobre, festival- concurs de muzică folk ajuns anul acesta la cea de-a zecea ediţie.

Organizat de Casa de Cultură “I.L. Caragiale” în colaborare cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Teatrul “Toma Caragiu”, Festivalul Castanilor de la Ploieşti este un eveniment cu tradiţie pe Valea Prahovei, un festival dedicat exclusiv muzicii folk, care se adresează în primul rând grupurilor şi interpreţilor individuali de muzică folk din ţară şi îşi propune depistarea, încurajarea şi promovarea tinerelor talente, readucerea în actualitate a acestui gen şi îmbogăţirea sa cu noi valori.

Ajuns în cel de-al zecelea an de existenţă, ediţia de anul acesta a festivalului va fi una aniversară, prin urmare va avea loc, după cum informează organizatorii, un adevărat maraton al muzicii folk, în care se urmăreşte promovarea acestui gen muzical, precum şi menţinerea unei tradiţii devenită deja brand al Ploieştiului,”

După cum vă spuneam şi în primul nostru articol, această ediţie specială a festivalului se va desfăşura în două secţiuni diferite: Concursul propriu-zis şi Gala Laureaţilor se vor desfăşura în datele de 9 şi respectiv 10 octombrie, pe scena Teatrului “Toma Caragiu“. În ambele seri vor avea loc şi recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk, iar în cadrul Galei Laureaţilor vor fi prezenţi pe scenă şi ocupanţii locului I la ediţia anterioară.
Pe data de 11 octombrie va avea loc o Gală Aniversară a Laureaţilor, în zona centrală a oraşului, care va aduce pe scenă o parte dintre câştigătorii ediţiilor precedente, precum şi nume consacrate ale muzicii folk.

Iată aşadar şi programul complet al evenimentului:

Vineri, 9 octombrie 2009, Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti:

Ora 16.30: Concursul de interpretare, urmat de recitaluri susţinute de:

Maria Gheorghiu

Dinu Olăraşu

Grupul “Emeric Set”

Sâmbătă, 10 octombrie 2009, Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti:

Ora 16.00: Conferinţă de presă şi dezbatere

Ora 18.00: Gala Laureaţilor , precedată de o conferinţă de presă.

Vor susţine recitaluri:

Paul Arva – lauratul ediţiei din 2008

Gheorghe Gheorghiu

Mircea Vintilă & “Brambura”

Duminică, 11 octombrie 2009, Gala Aniversară a Festivalului Castanilor – In memoriam Gabi Dobre va avea loc pe esplanada Palatului Culturii, în zona centrală a Municipiului Ploieşti.

Vor concerta laureaţi ai ediţiilor precedente, urmaţi de veteranii muzicii folk:

Bogdan Grosu

Nicu Zota

Iulian Anghel

Ovidiu Scridon

Grupul “Unde”

Grupul “Nu acum”

Vasile Şeicaru

Ducu Bertzi & Mihai Neniţă

Mircea Baniciu

Nicu Alifantis & “ZAN”

2 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. [...] Detalii:aici AKPC_IDS += “10436,”;Popularity: 1% [?] [...]

  2. [...] UPDATE: Programul festivalului aici [...]

Comentariul tau :