23 septembrie 2009 - Nicu Alifantis – Emoţie de toamnă

De Alina Ioana Deac la data September 23, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

A venit, a venit toamna … Calendaristic vorbind, a venit de aproape o lună, dar parcă abia de câteva zile încoace am început să realizez şi eu lucrul ăsta, a început să îmi miroasă vag a toamnă. Asta poate şi pentru că la Cluj, ca în oricare alt oraş universitar, adevărata toamnă (aceea „nebun de frumoasă”, vorba poetului clujean Horia Bădescu), începe abia pe 1 octombrie, când oraşul iese cu totul din amorţeala, liniştea şi bătrâneţea vacanţei.

Primele semne ale unei asfel de toamne, pe care dealtfel o aştept cu nerăbdare şi emoţii amestecate, au început parcă să se facă simţite, aşa că m-am gândit ca astăzi să aleg un cântec potrivit momentului. M-am oprit la primul care mi-a venit în minte. Recunosc că, după atâtea concerte Alifantis la câte am fost, pentru mine cântecul ăsta s-a cam banalizat prin repetiţie, îl ascult acasă extrem de rar, prefer cântece alifantisiace mai rare, mai puţin cunoscute de toată lumea. Dar parcă astăzi mi s-a făcut dor şi m-am gândit că n-ar strica să vă beţi şi voi cafeluţa pe acordurile lui. :)

Aşadar, doamnelor şi domnilor, astăzi vă servim un cântec cunoscut şi îndrăgit de oameni de toate vârstele (nu musai ascultători de folk, în fond Alifantis e unic, nu-l poţi încadra într-un anume gen), o poezie scrisă de Nichita Stănescu şi pusă pe note muzicale de Nicu Alifantis aşa cum puţini artişti români ştiu şi pot să simtă o poezie: Emoţie de toamnă

Popularity: 3% [?]

Comentariul tau :