9 septembrie 2009 - Cantos - Ora culorilor

De Alina Ioana Deac la data September 9, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

Bine aţi revenit, dragi cititori! Vom rămâne şi astăzi în zona tânără a muzicii folk, nu de alta, dar noi ne încăpăţânăm să credem că genul acesta de muzică are şi un viitor şi că, dacă voi, noi, publicul adică, am învăţa să fim mai receptivi, mai atenţi la ce se întâmplă pe scenele festivalurilor de folk înainte de „marile” recitaluri ale capetelor de afiş, ne-am da seama că mai sunt şi alţii acolo care au ceva de spus.

Unul dintre grupurile de tineri folkişti care, credem noi, ar merita atenţia voastră se numeşte Cantos şi este format din Codruţa şi Mihai Lojewski. Ultima oară i-am văzut live pe scena Folk You. Un recital mai mult decât scurt, spun eu, ba chiar un recital înterupt efectiv (într-un mod “delicat”, dar destul de evident) după doar două cântece. De ce au fost întrerupţi, nu am prea înţeles, cu siguranţă nu au displăcut publicului, iar Codruţa a mai urcat de câteva ori pe scenă în acea seară pentru a acompania, la flaut, nume cunoscute precum Dinu Olăraşu sau Maria Gheorghiu (fapt  care dovedeşte că nu-i tocmai lipsită de talent şi bună de îndepărtat de pe scenă). Mie, personal, mi-a părut rău că s-a întâmplat aşa, aş fi preferat ca anumite persoane să nu o lungească timp de două ore şi astfel să rămână loc şi pentru cei tineri.

Dar cum scena Folk You nu e scena mea şi cum regulile le fac acolo alţii (care, trebuie să o recunosc, dincolo de lucrurile care n-au fost tocmai pe placul meu, mi-au oferit trei seri pline pe care nu am cum să le regret), nu mai lungesc vorba pe tema asta. Mai bine mă ocup de “scena” noastră virtuală şi încerc să îi aduc aici în egală măsură atât pe cei “mari” cât şi pe cei “mici”. Prin urmare, astăzi îi voi invita din nou aici pe cei de la grupul Cantos, care vă vor servi o porţie de “folk de cameră”, un cântec pe versuri de Nichita Stănescu - “Ora culorilor”:

Popularity: 3% [?]

Comentariul tau :