4 septembrie 2009 - Nicu Alifantis & ZAN - Doamnă verde

De miragecj la data September 4, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

Bună dimineaţa, dragilor şi dragelor! Astăzi vă propun o piesă mai altfel a domnului Nicu Alifantis, piesa “Doamnă verde”, scrisă pe versurile poetului Nichita Stănescu şi care aparţine albumului Voiaj (1995), dar pe care o puteţi găsi reeditată şi pe albumul aniversar “Nicu Alifantis - 25 de ani” sau pe excelentul “Nichita”, material lansat în 1996 şi dedicat marelui poet.

M-am tot gândit cum să prezint această piesă, mi-e destul de clar că “altfel” nu e cel mai bun cuvânt pentru a descrie acest cântec, să fim serioşi, ce e altfel la Alifantis? “Rrrrock”? “Crocodilul” ? “Calul bălan” ? Într-adevăr, sunt altceva decât piesele lui arhicunoscute de aproape toată lumea, dar şi acestea sunt doar piese marca Nicu Alifantis (& ZAN).

Poate nu are o discografie atât de “ucigătoare” (pentru colecţionari şi fani) ca şi “ăla micu” (domnul Andrieş), deşi nu e deloc subţire, dar cu siguranţă opera sa impresionează prin complexitate. Şi mai e ceva, o să citez din cineva de pe aici care, într-un moment de maximă inspiraţie, a zis următoarea frază: “Simte poezia, da’ ştii cum o simte? Până la degetul mic de la picior!”. Şi chiar că o simte! O dimineaţă bună !


NICU ALIFANTIS - Doamna Verde
Asculta mai multe audio Muzica

Popularity: 3% [?]

Comentariul tau :