26 august 2009 – Doru Stănculescu & Sorin Minghiat – Ecou de romanţă

De Alina Ioana Deac la data August 26, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

Începuturile muzicale ale lui Doru Stănculescu se confundă cu începuturile folkului românesc (sau cu „piramidele din Egipt”, vorba şugubăţului său prieten şi coleg de scenă, Sorin „Jimmy” Minghiat :) ). Prezidente, cum îi mai spun prietenii, face parte din acea generaţie de aur care a pus bazele acestui gen de muzică la noi şi este, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai valoroşi folkişti români din vechea gardă. Cântecele sale, deşi unele dintre ele compuse pe vremea când unii dintre noi nu existam nici măcar în „stadiu de proiect”, sunt şi astăzi la fel de valoroase şi de actuale ca şi în urmă cu ani buni, când Doru Stănculescu era un tânăr debutant şi o revelaţie pe scena muzicală românească.

Pe domnul profesor şi arhitect (da, da, e plin folkul de arhitecţi  :D )  Jimmy Minghiat, al cărui flaut fermecat s-a făcut auzit pe multe albume folk româneşti, îl leagă de Doru Stănculescu o veche şi bună prietenie şi, mai ales, o mulţime de colaborări muzicale.

Aşadar, pentru astăzi, am ales un cântec compus de Doru Stănculescu în anul 1967, pe versurile lui George Bacovia şi interpretat de acelaşi Prezidente acompaniat la flaut de Sorin Minghiat. Povestea piesei „Ecou de romanţă” o veţi afla de la Doru Stănculescu însuşi din videoclipul de mai jos (filmare de la Festivalul de Folk “Ziua de Mâine” - Alba Iulia 2008) :

<-->

Popularity: 2% [?]

Comentariul tau :