Let there be rock

De cantafabule la data July 11, 2009   in Rubrica RECOMANDARI

artmaniaPentru că pe lângă folk, revista noastră virtuală şi-a făcut un obicei din a vă prezenta informaţii utile şi din alte sfere ale muzichiei, de data aceasta vă adresăm o invitaţie la o manifestare ceva mai zgomotoasă, cu plete, tricouri negre, chitări şi muzică bună. Numai mâine nu-i poimâine şi iată că ne desparte mai puţin de o săptămână de unul din marile eveniment rock ale acestei veri, care va avea loc în Sibiu. Iubitorii genului ştiu cu siguranţă că este vorba de Festivalul ARTmania, aflat de-acum la cea de-a IV-a ediţie.
Festivalul din acest an este o acţiune (co)finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu şi de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi va avea loc în perioada 17 – 19 iulie.

Sibiul rămâne capitala gothic-metalului şi va găzdui şi în acest an nume prestigioase, precum Nightwish, My Dying Bride, Pain, Opeth sau Tristania.

Finlandezii de la Nightwish revin la Sibiu cu o nouă solistă vocală, Anette Olzon şi se află în plin turneu de promovare a albumului Dark Passion Play, turneu început în octombrie 2007 si care se va încheia în septembrie acest an.

Opeth se află pentru prima dată în România. Trupa promovează un metal progresiv, cu influenţe fusion, acustic si rock progresiv al anilor ’70. Înfiinţată în 1990, Opeth a scos pe piaţă nouă albume. Trupa gravitează în jurul pilonului central, Mikael Akerfeldt, membru al trupei din 1992 şi care este solistul, chitaristul şi compozitorul principal al acesteia.

My Dying Bride (Marea Britanie) revin pentru a doua oară la Sibiu, la cererea fanilor şi după o excelentă impresie lăsată la ediţia din 2007 a festivalului. Şi ei vor promova la Sibiu recent apărutul album For Lies I Sire.

În 2009, festivalul revine, ca loc de desfăşurare, la origini, adică în zona istorică a oraşului, în Piaţa Mare, după ce anul trecut fusese strămutat la de-acum celebrul cort Pavilionul 2007, în urma unei petiţii semnată de “cetăţenii nemultumiţi de nivelul decibelilor”. Pe lângă concertele de calitate cu care festivalul ne-a obişnuit, se vor desfăşura, ca şi în anii precedenţi, o serie de evenimente alternative în spaţii expoziţionale şi neconvenţionale: proiecţii de filme dark (Nicu Ilfoveanu) – desfăşurate din data de 17 iulie la Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică, proiecţii de filme animate, expoziţii de pictură (Anda Cofaru prezintă o expoziţie de pictură dedicată trupei Nightwish, LIVE on Canvas, ce va putea fi vizitată în holul Primăriei Sibiu, din data de 17 iulie, cu vernisaj în 17 iulie de la ora 16.00), expoziţii de fotografie (Aaron Stainthorpe, solistul trupei My Dying Bride prezintă expoziţia personală de fotografie, From a Dark Mind, ce va putea fi vizitată din 17 iulie, la Galeria Centrului Cultural Habitus, cu vernisaj în 17 iulie de la ora 12.00, în aceaşi locaţie).
Accesul publicului la expoziţii şi evenimentele alternative din cadrul festivalului este gratuit, iar vernisajele sunt adresate în exclusivitate deţinătorilor de bilete sau abonamente.

Pe lângă toate acestea, duminică, 19 iulie, de la ora 20.00, Cetatea Cisnădioarei va găzdui un concert Lună Amară, locurile la acest concert find limitate la 150.

Biletele pentru festival sunt în valoare de 110 lei pe zi şi de 180 de lei pentru abonamente şi se găsesc în reţeaua magazinelor Diverta şi Germanos, precum şi online, pe bilete.ro, blt.ro, myticket.ro, ticketpoint.ro. Deasemenea, bilete, având aceleaşi preţuri, se pot cumpăra şi de la cortul Info Center, situat la intrarea în Piaţa Mare.

Programul complet al manifestărilor poate fi găsit pe site-ul festivalului.

Popularity: 2% [?]

Comentariul tau :