Trupa de acoperire

De Simona Cristina Reck la data June 25, 2009   in Rubrica RECOMANDARI

Trupa de Acoperire

Trupa de Acoperire

Mare centru universitar cu renume, Clujul primeşte o bulină mare neagră din partea mea, la capitolul promovare de evenimente culturale muzicale, care evenimente se desfăşoară, de cele mai multe ori, în mare linişte şi fără prea mult tărăboi, ca să nu deranjeze cetăţenii de la programul zilnic de îndobitocire servit cu abundenţă pe mai toate căile de comunicare.

Mai mult decât atât, Clujul pare să îşi ignore talentele locale care, har Domnului, mişună pe toate străzile oraşului, dar se pare că suntem prea obosiţi să mai dăm vreo importanţă acestor oameni valoroşi care ne reprezintă onorabil prin toată ţara.

O mică, dar importantă parte din aceşti tineri, se pricep la cântat şi îşi zic Trupa de Acoperire, trupă formată din Tudor Bădescu - bass, backing vocal, Sorin Zamfir - percuţii, Florin Zahan (Florutz) - chitară, voce şi Mishu Călian - chitară, voce.

Despre Mishu v-am povestit noi în mai multe rânduri, între timp el şi-a îmbogăţit palmaresul cu încă o serie de premii importante. Astfel că, pe lângă premiul II, câştigat la Festivalul “FolkArt” 2008 de la Sighişoara, Mishu a mai obţinut anul trecut locul III la Festivalul - Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba-Iulia, locul I la Bistriţa Folk şi premiul special Vali Sterian la Festivalului Naţional Concurs  de Muzică Folk - Om bun din Capitală. Anul acesta a onorat Clujul cu locul I la Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Chitară Clasică „Prima iubire” de la Reghin şi îi ţinem pumnii să se întoarcă acasă cu un premiu important şi de la Festivalul - Concurs de muzică Folk „La Suceava în Cetate”, care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Vatra Dornei.

Sorin Zamfir este un personaj cunoscut în lumea folkului, în primul rând datorită apartenenţei sale la trupa Emeric Set, dar şi din pricina nenumăratelor sale colaborări cu diverşi artişti şi trupe de muzică folk şi nu numai. Tudor Bădescu cântă la chitară încă din 1990 iar din 2004 studiază chitară bass, a susţinut concerte cu trupe clujene ca Oceanic, Dispersia (alături de care a lansat albumul Memento) şi a fost unul dintre cei care au pus bazele trupei Respect. Florin Zahan este pasionat de muzică şi de chitară, colaborează şi cu trupa Cool-tura şi îl mai puteţi auzi la serile de cover-uri, alături de trupa casei din clubul My Way din Piaţa Unirii nr. 21.

Din noiembrie 2008, pe cei patru împătimiţi ai muzicii aţi avut ocazia să îi auziţi la serile lungi de miercuri din Autograf, pe Terasa Chios din Parcul Mare, iar mai recent, în Le General, pe Eroilor la nr. 18, unde au susţinut un recital. În luna mai şi bucureştenii au avut parte de ei, băieţii au avut o seară a lor în Clubul Crossroads din Capitală.

Trupa de Acoperire cântă cover-uri în stil acustic, melodii din repertoriul celor de la Phoenix, Limp Bizkit, Coldplay, Vama Veche, Oasis, Radiohead, Depeche Mode, Robbie Williams, Jason Mraz. Şi pentru că îşi fac foarte bine treaba şi de fiecare dată vin cu piese noi pe care le reinventează într-un stil diferit, noi vă recomandăm cu multă căldură să participaţi la cântările Trupei de Acoperire ori de câte ori aveţi ocazia.

Pentru mai multe informaţii despre trupă si despre programul săptămânal, vă poftim să accesaţi site-ul lor oficial: www.trupadeacoperire.ro .

Popularity: 5% [?]

Comentariul tau :