Cristina Andrieş – Animicştiutorul

De Alina Ioana Deac la data June 25, 2009   in Rubrica SPECIAL

p1090154Pasionată de călătorii virtuale, tot hoinărind prin tărâmul blogosferei, am descoperit blogul Cristinei Andrieş undeva pe la începutul acestui an. Am dat de o portiţă deschisă spre acest loc pe blogul celor de la FolkFrate, unde Cristina era trecută în lista tinerilor artişti ce fac parte din această mişcare.

Nu ştiam prea multe despre ea pe atunci, dar căsuţa ei virtuală m-a atras de cum i-am citit titlul. În scurt timp, “Animicştiutorul” s-a adăugat şi el în lista mea de bloguri de servit la cafeaua de dimineaţă, în pauza de prânz ori târziu în noapte când în loc să dorm, străbat fascinantele şi întortocheatele drumuri ale universului www.

Bineînţeles că nu a durat mult până să ascult şi câteva înregistrări ale Cristinei, a cărei voce m-a fermecat din primul moment. Live am văzut-o şi am ascultat-o prima oară în luna martie, la Cluj, în al nostru Autograf, unde venise să ne cânte alături de Ştefan Tivodar şi Mysha Ungureanu. Despre acea seară frumoasă puteţi citi câte ceva aici. La prima vedere un copil surâzător, cu o pereche de ochi superbi şi un chip de fetiţă-femeie frumoasă foc, dacă nu aş fi ştiut cine este şi ce poate să facă, nu mi-ar fi trecut prin cap că vocea ei este capabilă să amuţească un Autograf întreg, aflat deja într-o stare mai mult sau mai puţin bahică şi pus pe răsturnat sticle şi scrumiere. Dar tocmai asta s-a întâmplat atunci când glasul Cristinissimei s-a făcut auzit în sală: publicul a amuţit.

Cristina Andrieş este un fel de copil-minune care cântă, scrie, face fotografii şi toate astea cu mult talent şi inteligenţă. Iar ceva îmi spune că mai are ea şi alte talente pe care încă nu i le-am descoperit (dar promit că o voi face big grin ). Dincolo de toate astea, destul de recent, am avut ocazia de a cunoaşte mai bine omul Cristina Andrieş, întâi la o poveste autografiană şi un pahar cu cireşe, apoi pe un drum cu maşina înspre un Sibiu în care urma să facem stele pătrate. Şi vă pot spune cu mâna pe inimă că sarea şi piperul acelui drum a fost nimeni alta decât Cristinissima noastră şi poveştile ei ce ne-au descreţit frunţile şi ne-au înveselit cât pentru încă o săptămână.

Vă invit, aşadar, dragi călători pe meleaguri folkbloghiste, să faceţi şi voi cunoştinţă cu acest om frumos şi talentat, să-i ascultaţi cântecele, să-i citiţi gândurile şi poeziile, să-i vedeţi fotografiile şi să vă înfruptaţi pe săturate din bunătăţile pe care le veţi găsi pe blogul intitulat “Animicştiutorul”.

Mai jos, o mostră din ce poate să facă vocea Cristinei:


Cristina Andries – Nadir
Asculta mai multe audio Muzica

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. Asa cum parfumurile cele mai fine se pastreaza in recipien sticlute mici,asa si aceasta fata CRISTINA Andreies ,fiind micuta de statura a strins in sufletul si inima ei tot ce este frumos si bun. O cunosc de mic copil.A trait la bunicii ei din Bucuresti.Copil fiind iti puteai imagina ca va deveni mai tirziu o persoana deosebita. Vocea ei este inconfundabila. Nu cauta sa imite pe nimeni.Este o vace cu un timru cald care reuseste sa patrunda in inimile tuturor celor care o asculta. Si mie imi place muzica buna ,de calitate.Iubesc Rokul, dar iubesc cel mai mult FolKul. Fac parte din generatia TINERILOR IMBRACATI IN BLUGI. Dar iubesc si ador tinerii care cinta muzica bunasi de calitate. Iubita mea iti dau un sfat: oricit de greu ti-ar fi lupta si mergi mai departe.Ai sa vezi mai tirziu ca nu vei regreta nimic.Numai prin munca,lupta si vointa poti ajunge unde doresti tu.Eu te stiu o luptatoare de mica,asa ca am incredere in tine ca vei reusi .Sunt mindra sa te recomand cu placere tuturor prietenilor mai sa te asculte. Dumnezeu sa te binecuvinteze sa-ti dea putere sa-ti implinesti toate visele .Acum la inceput de An 2011,eu iti doresc ;mult noroc,fericire in viata ta si multe realizari impreuna cu trupa folk .Sa fiti fericiti cu totii!!!!!

Comentariul tau :