Irish & Music Pub – Cluj-Napoca

De Lucia Marginean la data June 24, 2009   in Rubrica UN LOC CU FOLK

img_7048 Când mă gândesc la Music Pub, nu mă pot gândi decât la Cristi Minculescu şi primul meu autograf primit în dar pe-o fiţuică … roz. Au trecut 9 ani, viaţa s-a schimbat şi noi am crescut, unii pe dinăuntru, alţii pe dinafară; cert este că niciunul din noi n-a rămas acelaşi. La fel se-ntâmplă şi cu Music Pub. Acum Irish & Music Pub.

Dacă până nu demult, acest loc pitoresc al Clujului (al studenţilor şi deopotrivă al liceenilor păliţi prematur de fiorii rockului) îmi părea un home sweet home pentru audiţii memorabile de Zeppelin, Purple, Clapton, Doors şi câte şi mai câte, iată că acelaşi cuib … nu de viespi, ci de roackeri frumoşi şi pletoşi, tinde să devină noul sediu al folkului din Cluj-Napoca.

Fusesem de curând la concertul Alinei Manole, care a deschis, dealtfel, seria nopţilor de folk Pubiste, şi am auzit o doamnă tare dragă mie spunând la un moment dat că “locu’ ăsta arată exact ca acum 30 de ani”… M-a lasat paf. Doamne! Adică cum? Eu care credeam că Pubul e doar al meu, că doar eu mi-m înşirat idiosincrasiile cu cheia pe mesele uneori prea lungi, şi că doar eu străbăteam întreaga încăpere cu-n echilibru fantastic big grin până s-ajung din nou la suprafaţă.

Ei, iată că celebrul Pub de pe Horea nr. 5 tinde să devină mai mult decât un loc cu rock. E deja un loc (şi) cu folk. Adică cu suflet. După concertele talentaţilor din grupul Unde, al deja celebrului Emeric Imre, al încrâncenaţilor de la Ţapinarii, însoţiţi de veselul Mache, plus recenta prezenţă lirică a Alinei Manole, ne-a(n)cântat şi Maria Gheorghiu.

Dacă aveţi poftă să ascultaţi muzică bună, să (vă) râdeţi cu prietenii la o masă luuuungă lungă, dacă vă e dor de-o pită cu ceapă (trademark-ul locului) sau dacă vreţi pur şi simplu să vă umpleţi sufletele cu poezia muzicii de miercuri seara, coborâţi cu-ncredere scările din Music Pub şi vă veţi simţi din nou acasă.

Pentru informaţii, rezervări sau întrebări, aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0753987783 sau adresa [email protected] .


Comentariul tau :