La mulţi ani, Răzvan Mirică!

De Alina Ioana Deac la data June 10, 2009   in Rubrica LA MULŢI ANI!

Razvan Mirica

Razvan Mirica

Compozitor, instrumentist (chitară acustică, chitară electrică, sitar, mandolină etc) şi producător muzical, Răzvan Mirică s-a născut pe 10 iunie 1969, la Bucureşti.

În 1991 este membru fondator al formaţiei Direcţia 5, alături de care a înregistrat albume precum “La vulturul de mare cu peştele în gheară” (1992) , „Seducţie” (1993), „Pantofi de lac” (1994), „IN DI ANKA LIVE” (1994), „Der Genius” (1996) şi a susţinut numeroase concerte în ţară şi în străinătate.

De-a lungul carierei sale muzicale a colaborat cu artişti importanţi şi a câştigat numeroase premii de compoziţie şi interpretare. În 1994 colaborează cu Laura Stoica la albumul „Focul” (compozitor) şi cu Loredana Groza la aslbumul „Atitudine”, în calitate de compozitor, instrumentist şi orchestrator. Tot cu Loredana colaborează în 1999 la albumul „Aroma Aroma”.

Între anii 1998 şi 2001 face parte din trupa emisiunii de succes „Chestiunea Zilei” de la ProTv, iar din 2003 susţine, alături de alţi instrumentişti, compartimentul muzical al emisiunilor „Seara Bună” şi apoi „Garantat 100%”, realizate de Cătălin Ştefănescu şi difuzate la TVR 1.

Din 1995 Răzvan Mirică devine membru al grupului ZAN, trupă înfiinţată de Nicu Alifantis. Alături de ceilalţi trei membri ai trupei (Virgil Popescu, Relu Biţulescu şi Sorin Voinea) este prezent pe toate cele cinci albume semnate Nicu Alifantis & ZAN („Voiaj”, „Nichita”, „Nicu Alifantis 25 ani”, „Neuitatele femei”, “Şah mat”) şi susţine numeroase spectacole în ţară şi peste hotare.

Despre experienţa sa alături de trupa ZAN artistul declara, în broşura de prezentare a proiectului „5 săptămâni în balon”, că aceasta reprezintă „Cea mai lungă colaborare pe care am avut-o cu un grup de muzicieni, cel mai scurt deceniu din viaţa mea, cea mai lungă perioadă de fumat pasiv, cele mai multe albume şi emoţii de toamnă…vară, iarnă, primăvară pe scenă şi pe lângă”. O colaborare, credem noi, frumoasă de tot, o poveste care continuă şi astăzi şi care, sperăm noi, va continua încă mulţi ani de acum înainte.

Pentru că astăzi este 10 iunie şi Răzvan Mirică îşi sărbătoreşte ziua de naştere, echipa FolkBlog doreşte să-i ureze cu acest prilej un călduros „La mulţi ani!”, la cât mai multe proiecte muzicale de calitate, o viaţă lungă şi frumoasă, plină de bucurii şi împliniri pe toate planurile!

Popularity: 1% [?]

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. cantecele scrise de Razvan Mitrica si Loredana pt “Aromaroma” si pentru “Fata cu sosete de diamant” sunt geniale. cei doi ar trebui sa mai colaboreze

    genial este si albumul Der Genius, probabil unul din cele mai underestimated albume romanesti din anii 90.

Comentariul tau :