Concert UNDE în Music Pub din Cluj-Napoca

De Lucia Marginean la data May 8, 2009   in Rubrica EVENIMENT

UNDEnet“Folkul e o pereche de aripi pentru suflet”

(Ioan Onişor)

În data de 9 mai 2009 vă invităm din nou la o degustare de muzică bună, oferită de grupul clujean UNDE. De data aceasta, întâlnirea cu iubitorii de muzică folk va avea loc în Irish & Music Pub, începând cu orele 21:00. Ca o prelungire a experienţelor noastre autografiene, gazda noastă va fi nimeni altul decât Emeric Imre, care va deschide seara cu câteva din cântecele sale.

Despre concertele grupului UNDE v-am mai povestit aici şi aici, deci nu o să stărui foarte mult pe ceea ce veţi degusta mâine seară. Aş vrea, în schimb, să vă povestesc câte ceva despre ei şi muzica lor.

Ţin minte că auzisem piesa lor Pietre la Radio 3 Net şi m-a pălit o dragoste la prima… audiţie. Am aflat mai târziu (şi după mult prea multe cereri pe post…) şi cu mare bucurie că grupul UNDE e din Cluj. Am mai descoperit că această piesă, atât de dragă mie, se numeşte de fapt Cântec în noapte şi e scrisă pe versurile lui Lucian Blaga şi muzica lui Radu Afrim.

Îmi prieşte muzica celor de la UNDE pentru că transmite o stare de bine şi armonie. Piesele lor sună altfel faţă de tot ce putem asculta acum la radio sau TV, aşadar implicit crează o altă stare – de calm şi aşezare. Armonia – melodică şi vocală, versurile frumoase, în mare parte de dragoste, fiindcă “din dragoste se nasc toate” te invită să simţi şi să iubeşti.

Acest grup a luat fiinţă în 2003 şi scopul declarat a fost acela de-a crea o prelungire a trăirilor boeme din studenţie. La doar trei zile de la primele repetiţii, grupul UNDE a susţinut deja primul concert într-un club clujean. Succesul lor se datorează poate şi faptului că fac muzică din pasiune, care spun ei, este o scurtătură a sufletului spre fericire.

Din ianuarie 2009, componenţa grupului UNDE este următoarea:

Ioan Onişor-chitară, voce

Sandra Pop-voce, percuţie

Olivia Langa-voce, chitară

Florin Dorca-clape

Colaborator: Sorin Zamfir-percuţie

Vă aşteptăm, aşadar, mâine in Irish & Music Pub, orele 21:00, la ceea ce se anunţă a fi o seară folk pe cinste. Tot atunci veţi avea prilejul de-a cumpăra albumul lor Meteolancolie, material ce conţine compoziţii pe care colegi de-ai lor, poeţi şi compozitori, le găsesc interesante şi inspirate.

Comentariul tau :